Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šiaurės šalių literatūros savaitė Verebiejų bibliotekoje

Spausdinti

Lapkričio 17 dieną Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Verebiejų filiale vyko tradicinė Šiaurės šalių literatūros savaitė, kurios tikslas – skleisti skaitymo džiaugsmą, literatūrą ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją įvairaus amžiaus skaitytojų tarpe.

Renginio pradžioje vaikai buvo trumpai supažindinti su Šiaurės šalimis bei pačia Šiaurės šalių literatūros savaite, jos istorija, tikslais bei kitomis pasaulio šalimis, dalyvaujančiomis šioje skaitymo akcijoje. Vėliau kartu su vaikais skaitėme švedų rašytojų Eliaso ir Agnes Vahlundų knygą „Superherojaus vadovas“, kurioje pasakojama apie mergaitę vardu Lisa, iš kurios naujoje mokykloje tyčiojasi negerų berniukų gauja. Norėdama išvengti vaikų priekabių ir užgauliojimų ji kasdien bėga slėptis į biblioteką, kurioje atsitiktinai suranda nepaprastą knygą. Joje aprašoma, kaip išsiugdyti 101 galią, reikalingą superherojui. Taip prasideda Lisos tapsmas superheroje Raudonąja kauke.

Vaikams buvo itin smalsu susipažinti su nauja superheroje, o prisiminę ir kitus jiems patinkančius bei žinomus superherojus – ir patys nusprendė juos nupiešti. Ir ne tik juos. Vaikai nupiešė spalvingus akinius, o juos užsidėję ir patys tapo superherojais.

Po šaunaus renginio vaikai dar ilgai dalijosi įspūdžiais apie Lisą ir jos tapimą superheroje bei džiaugėsi savo pieštais knygelių ir filmukų herojais. Vėliau  visi kartu žiūrėjome filmukus apie superherojus.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Eglė Burdzilauskienė