Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Ūdrijos bibliotekoje viešėjo dailininkė Ula Šimulynaitė, pristačiusi kūrybines dirbtuvėles vaikams „Nuotaikos“

Spausdinti

Lapkričio 16 dieną Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ūdrijos filiale viešėjo dailininkė, rašytoja, dizainerė Ula Šimulynaitė. Ūdrijos pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus pradinių klasių mokiniams ji pristatė projektą „Edukacinė programą vaikams ir jaunimui 2018“.

Tai yra antroji „Edukacinės programos vaikams ir jaunimui 2018” kelionių dalis. Pirmojoje renginių dalyje užsiėmimai vyko: Punske, Seinuose, Seirijuose, Šventežeryje, Tauragėje, Šilutėje.

Susitikimo metu menininkė skaitė savo knygas, vyko kūrybinės dirbtuvės. „Nuotaikos“ – tai jau ketvirtus metus po Lietuvą keliaujantis U. Šimulynaitės paruoštas projektas, sukviečiantis įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių mažuosius gyventojus į bibliotekas bei mokyklas skaityti ir piešti. „Nuotaikų“ programa yra dviejų dalių. Pirmojoje susitikimo dalyje Ula skaitė jos kurtas pasakas apie Privatų Vaiduoklį. Bet skaitė ne šiaip iš knygos, o tam paruošė animuotų iliustracijų pristatymą dideliame ekrane!

Daug juoko ir gerų emocijų suteikė garso efektai, kurių tradiciniame spaudinyje, deja, nebūna. Antroje kūrybinių dirbtuvių dalyje vaikai su autore aptarė, kokios yra vaiduoklių emocijos ir kaip jas nupiešti. Tam buvo parengtas interaktyvus pristatymas per projektorių. Vėliau vyko nuotaikos piešimo dirbtuvėlės, kuriose vaikai piešė savo nuotaikas. Pabaigoje buvo išrinkti ir autorės kurtomis knygomis apdovanoti mažieji piešėjai.

 

 

 Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresn.bibliotekininkė
Rita Karpičienė