Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daugų bibliotekoje vyko viktorina apie Švediją

Spausdinti

Antradienio popietę Daugų bibliotekoje daugiškiai rinkosi į viktoriną „Kelionė po Švediją“. Šiemet, Lietuvai švenčiant valstybingumo atkūrimo 100-metį, Švedijos ambasada Lietuvoje panoro susipažinti ne tik su vilniečiais, bet ir kitų Lietuvos miestų gyventojais, juos pasikviesdami į svečius. Švedijos ambasada Lietuvoje pasiūlė idėją aktyviausioms ir gabiausioms Lietuvos bibliotekoms surengti viktoriną apie Švediją, Lietuvos ir Švedijos santykius, įsteigdami unikalią Švedijos ambasados dovaną, pagrindinį prizą – laimėtojus pakviesti į ambasadą ir pasivaišinti patiekalais iš iškilmingo Šimtmečio meniu.

Į viktoriną savo žinių pasitikrinti ir dėl pagrindinio prizo varžytis užsiregistravo trys komandos, kurios burtų keliu išsitraukė pavadinimus savo komandoms: „ABBA“ – Daugų bendruomenės atstovai, „ROXETTE“ – Daugų technologijos ir verslo mokykla, „LOREEN“ – Daugų Vlado Mirono gimnazija.

Viktoriną sudarė 5 turai po 5 klausimus apie Švedijos geografiją, istoriją, gyvūniją, literatūrą, muziką ir kitas įdomybes, kurios būdingos Švedijai. Dalyviai demonstravo puikias žinias, buvo entuziastingai nusiteikę ir draugiškai sveikino pirmąją vietą iškovojusios „ABBA“ komandos dalyvius A. Marčiukonį, R. Šilalienę, A. Mikailionienę, O. Juozapavičienę. Galbūt sėkmę jiems atnešė ir skambus komandos pavadinimas. Antrą vietą iškovojo komanda „LOREEN“, o trečią vietą – „ROXETTE“. Visų komandų žinios skyrėsi vos keletu taškų.

Po rezultatų paskelbimo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas paskaitė dalyvių sukurtus eilėraščius ir padėkojo komandoms už puikias žinias.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė