Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pirmokų pažintis su Krokialaukio biblioteka

Spausdinti

Krokialaukio bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas pirmos klasės mokiniams „Mano pirmoji knyga“. Tai tradicinis renginys, į kurį buvo pakviesti patys mažiausieji skaitytojai, susipažinti su bibliotekos teikiamomis paslaugomis bei naudojimosi biblioteka taisyklėmis. Čia jaunųjų skaitytojų laukė jiems skirti leidiniai, įdomios užduotys, žaidimai, kurių metu jaunieji skaitytojai sužinojo, ką dar įdomaus galima veikti bibliotekoje be knygų skaitymo.

Pirmokams buvo įdomu nuotraukose pamatyti didžiausias ir mažiausias pasaulio ir Lietuvos knygas, pamatyti ir pakilnoti didžiausias ir mažiausias mūsų bibliotekos knygas ir sužinoti, kad knygos dar gali būti ne tik popierinės, bet ir elektroninės. Kad taptų tikrais skaitytojais, mažieji turėjo įveikti pateiktas užduotis: atpažinti raides, parašyti savo vardą, sudėlioti žodį ,,Biblioteka“ ir kt.

Mažiems skaitytojams buvo paaiškinta, kur jie gali rasti vaikiškos literatūros, kaip išsirinkti knygeles, kaip turėtų elgtis bibliotekoje, buvo supažindinti su knygų išdavimo ir grąžinimo tvarka, taisyklėmis. Vaikai pavartė knygeles, enciklopedijas, žinynus, žodynus ir išsirinko po kelias knygutes, kurias skaitys namuose

Tikimės, kad būsimiems bibliotekos lankytojams ši vieta taps susitikimų, pažinimo, draugystės ir bendravimo vieta, kad skaitymas taps vienu iš įdomiausių laisvalaikio užsiėmimų.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė