Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pirmokų viešnagė Daugų bibliotekoje

Spausdinti

Spalio 2 d. bibliotekoje apsilankė Daugų Vlado Mirono gimnazijos pirmokai, lydimi mokytojos Jurgos ir mokytojos padėjėjos Vydos. Tai jau ne pirma šių vaikų viešnagė Daugų bibliotekoje. Anksčiau jie ateidavo į bibliotekos renginius su priešmokyklinio ugdymo mokytoja Stefa, o kartu su tėveliais jie pas mus lankėsi ir vasarą, skaitė tėvų vaikystėje pamėgtas knygeles. Pirmokams patiko biblioteka, jie ėmė lankytis joje itin dažnai: ne tik per pertraukas, bet ir po pamokų, vieni ir su pailgintos grupės mokytojomis Vilija ir Vyda.

Šį kartą pirmokai atėjo pasidomėti, kaip tapti tikrais bibliotekos skaitytojais ir sužinoti, kokia tvarka bibliotekoje išduodamos knygos. Vaikai panoro patys išsirinkti knygeles ir parsinešę į namus jas savarankiškai skaityti. Pradžioje pirmokai susipažino su bibliotekos taisyklėmis bei elgesio joje tvarka. Taip pat mažieji skaitytojai buvo supažindinti su knygelių išdavimo bei grąžinimo tvarka, bibliotekininkės patarė, kaip išsirinkti tinkamas knygeles pradedantiems skaityti.

Išklausę bibliotekos darbuotojas vaikai pasižadėjo tvarkingai skaityti knygeles, jas mylėti ir saugoti, kad grąžintos į biblioteką jos būtų švarios ir nesuplėšytos. Juk visiems smagiau paimti švarią ir tvarkingą knygelę, nei suteptą ir dėmėtą. Pirmokus bibliotekoje stebino daugelis dalykų: naujos erdvės, įvairaus formato knygos, jiems ypač patiko knygelės su garsais. Vėliau pirmokai piešė savo vardo pirmąsias raides ir klausėsi garsiai skaitomos Evelinos Daciūtės knygos „Drambliai ėjo į svečius”.

Baigiantis viešnagei vaikai pažadėjo dažniau lankytis bibliotekoje bei tapti tikrais knygelių draugais.

Ačiū mokytojoms ir pirmokams už smagiai praleistą laiką bibliotekoje.

http://dvm.lt/naujienos/aktualijos/2018/10/miesto-bibliotekoje-lankesi-pirmokai

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė