Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Trejus metus trukęs socialinis projektas šiemet pasiekė finišo tiesiąją

Spausdinti

2015 m. spalio 1 d. visoje Lietuvoje startavęs vienintelis socialinis projektas jau finišo tiesiojoje. Alytaus rajono savivaldybėje šį projektą įgyvendino Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir joje dirbantis vietos JGI koordinatorius. Projektas finansuojamas iš Europos socialinio fondo ir „Jaunimo užimtumo iniciatyvos“ lėšų, o jo įgyvendinimo laikotarpis – 3 metai. Projekto vykdytojas – Lietuvos darbo birža prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos su 58 organizacijomis, kurios dirba su jaunimu ir vykdo veiklas savivaldybėse.

Per tris metus buvo surasta ir identifikuota 116 jaunų asmenų, iš kurių 110 jaunuolių pasirašė sutikimą dalyvauti projekte. Individualaus veiklos plano veiklas 100 proc. išlankė 91,8 proc. jaunuolių, o likusieji 8,19 proc. dalyvių neįgyvendino visų suplanuotų veiklų ar nutraukė dalyvavimą projekte po individualaus veiklos plano sudarymo arba anksčiau.

Kokybiškus pasiūlymus dirbti ir mokytis priėmė 64,54 proc. asmenų, iš kurių: 50,90 proc. įsidarbino, 13,64 proc. pradėjo mokytis, o likusieji 36,36 proc. negavo kokybiško pasiūlymo ir nesugrįžo į darbo rinką ar švietimo sistemą. Savanorystės galimybėmis pasinaudojo 15 jaunuolių, tai 13,63 proc. nuo pasirašiusių sutikimą dalyvauti projekte. Jaunuoliai savanoriavo pasirinktose organizacijose, įgijo/atnaujino kompetencijas bei galimybę gauti 0,25 balo stojant į aukštąsias mokyklas.

Dalyvavimas projektinėse veiklose suteikė galimybę Alytaus rajono jaunimui lengviau įsidarbinti dėl siūlomų priemonių paketo (pirminė ir antrinė intervencija), mažėjo nedarbas, didėjo užimtumas ir galimybės užsiimti mėgstama veikla. Jauni asmenys galėjo išbandyti savanorišką veiklą pelno nesiekiančiose organizacijose ir taip įgyti darbinių įgūdžių bei patirties. Dalis asmenų įgijo pirmąją profesiją, kita dalis jaunimo keitė kvalifikaciją ir įsigijo individualios veiklos pažymą. Šis projektas buvo iššūkis visoms įstaigoms, kurios buvo partnerės Jaunimo reikalų departamento ir siekė bendro tikslo – jauno asmens užimtumo.

Projekto „Atrask save“ vietos JGI koordinatorė
Laurita Marčiulionienė