Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Butrimonių bibliotekoje svečiavosi policijos ir vaikų bičiulis šuniukas Amsis

Spausdinti

Butrimonių gimnazijoje vos prasidėjus naujiems mokslo metams tikslingai išnaudojamos edukacinės erdvės, viena jų – biblioteka. Rugsėjo 11 d. bibliotekos darbuotoja Oksana Zakarauskaitė maloniai priėmė 4 klasės mokinius, priminė skaitytojų teises ir pareigas, supažindino su vaikų literatūra, pakvietė, padrąsino vaikus, kurie dar nesilanko šioje bibliotekoje, tapti aktyviais skaitytojais. Juk jokia elektroninė erdvė nepakeis knygos, jos skaitymo malonumo, verčiamų lapų šnaresio. Netradicinę lietuvių kalbos pamoką 4 klasės mokiniams vedė mokytoja Gina Griškonienė. Su mokiniais bendravo, pasidomėjo jų rūpesčiais ir džiaugsmais apsilankęs Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas.

Didelė staigmena mokinių laukė trečiosios pamokos metu. Saugaus eismo pamokėlę vedė Alytaus apskrities VPK bendruomenės pareigūnai Laura Svolkinaitė ir Donatas Katlauskas ir dažnas jų bičiulis mokyklose – šuniukas Amsis. Pareigūnai vaizdžiai ir įtaigiai priminė saugaus elgesio taisykles vildamiesi, kad visi keliuose elgsis atsakingai ir saugos vieni kitus. Amsis kvietė vaikus ne tik skaityti knygeles, bet ir saugiai eiti gatve, tamsiuoju paros metu segėti atšvaitus.

Mokinių neslepiamos emocijos po pamokų dar kartą įrodė, jog ir mokymasis, ir knygų skaitymas gali būti įdomus, prasmingas ir reikalingas.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkės
Oksana Paplauskienė ir Danutė Gecevičienė