Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Mergalaukio bibliotekoje vyko edukacinė popietė „Atostogos su knyga“

Spausdinti

Išskrisdami gandrai ant savo sparnų išsineša gražuolę vasarą… Su ja baigiasi mokinių vasaros atostogos. Nors savo šiluma, geru oru, gėlių kilimais, maudynėmis vasara viliojo atostogas leisti gamtoje, vis tik mokiniai, jų tėvai, seneliai nepamiršo ir knygos.

Mergalaukio bendruomenės vaikai rugpjūčio 25 d., šeštadienį, rinkosi į biblioteką, kur vyko edukacinė popietė ,,Atostogos su knyga“. Jaukią popietės atmosferą sukūrė Simno gimnazijos ikimokyklinio skyriaus auklėtoja Natalija Kuraitienė. Ji skaitė ištraukas iš Marko Tveno knygos „Princas ir elgeta“. Klausydami ir mėgaudamiesi skaitomomis ištraukomis, vaikai spalvino pasirinktus kūrinio iliustracijų trafaretus.

Baigiantis popietei vaikai dalijosi vasaros įspūdžiais: kaip leido atostogas, kur keliavo, kaip ilsėjosi, ką pamatė ir sužinojo, kaip mėgavosi skaitymu. Kokias knygas rinkosi puikioms vasaroms atostogoms ir dalijosi skaitymo malonumu su draugais, tėvais, keitėsi namų bibliotekėlės knygomis. Vaikai pasakojo, kad perskaitę kai kurias knygas įgijo ne tik praktinės naudos, bet pasisėmė gerų, širdžiai malonių emocijų. Visi vieningai nutarė, kad skaitymas yra patraukli, naudinga ir labai įdomi veikla, kuri gali virsti linksmu nuotykiu, žaidimu, savęs turtinimu, akiračio plėtimu…

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė