Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Radžiūnų bendruomenės namuose vyko teoriniai-praktiniai sveikatingumo užsiėmimai

Spausdinti

Birželio 12 dieną Radžiūnų bendruomenės namuose vyko teoriniai-praktiniai sveikatingumo užsiėmimai „Kūno sudėties analizė“, „Vandens galios“ ir „Susprogdinkime stresą“.

Su kūno sudėties analizatoriumi renginio dalyvėms buvo atliekama kūno sudėties analizė. Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Aušrinė Galkevičienė paaiškino, kokie turi būti kūno analizatoriaus duomenys: KMI, kūno riebalų masės, bendras vandens kiekis, kūno raumenų masės, kaulų masės ir bene pats svarbiausias dalykas – visceralinių (vidinių) riebalų lygis. Specialistė papasakojo, kaip visi kūno parametrai tarp savęs susiję ir kokią įtaką jie turi mūsų sveikatai.

Kitoje užsiėmimo dalyje buvo kalbama apie vandens galią žmogaus organizmui. Vanduo perneša svarbiausias medžiagas į ląsteles: deguonį, vitaminus, mineralus ir gliukozę, pašalina nereikalingas medžiagas iš organizmo, tokias kaip toksinai, dalyvauja biocheminiame skaidyme, kai mes valgome ir transportuoja maistines medžiagas. Taip pat vanduo sureguliuoja kūno temperatūrą, sutepa sąnarius, veikia amortizatorius mūsų akims, smegenims ir stuburo smegenims.

Organizmo signalai, perspėjantys, kad organizmas neteko per daug skysčių, yra sąnarių skausmas, skrandžio skausmas ir opos, nugaros skausmas, energijos nebuvimas. O paskutinis signalas, esant dideliam skysčių trūkumui, yra išdžiūvusi burna. Po to šis troškulio pojūtis pradeda nebeveikti ir atsistato tik gavus pakankamai vandens.

Stresą neišvengiamai patiriame ko ne kiekvieną dieną. Nuo mūsų pačių požiūrio, suvokimo bei žinių priklauso, kokį poveikį mums sukels stresas. Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė Dalia Kitavičienė mokė, kaip galima valdyti stresą juoko ir įvairių pratimų pagalba. Atlikome įvarius proto mankštos, atminties lavinimo pratimus.

Tai jau ne pirmas susitikimas su Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuru, su kuriuo Radžiūnų filialas bendradarbiauja jau penktus metus. Kaip puikų bendradarbiavimo pavyzdį galima pateikti nuo balandžio iki rugsėjo mėnesio vykstančius šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimus, kiekvienais metais pritraukiančius vis daugiau šiai veiklai neabejingų sporto entuziastų. Neabejojame, jog šiltas, nuoširdus bendradarbiavimas ir bendravimas tęsis ir toliau.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Radžiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kuncevičienė