Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Skaitykite savo vaikui

Spausdinti

Vaikas, kuris girdi skaitomo teksto ritmą, augs mylėdamas knygas ir pats norės kuo greičiau išmokti skaityti.

Tokį renginio tikslą išsikėlėme ir pakvietėme Daugų ikimokyklinio ugdymo skyriaus priešmokyklinės grupės vaikus su tėvais ir auklėtoja apsilankyti bibliotekoje. Bibliotekoje įvyko popietė „Vaikystės knyga“, skirta Tarptautinei šeimos dienai paminėti. Renginio pradžioje vaikai ir jų šeimos nariai pasakojo apie savo šeimos skaitymo tradicijas, mėgstamas knygas, pasidalijo mintimis, kas yra skaitanti šeima, kokia yra mylimiausia „šeimos knyga”. Aptarėme, kokias knygeles vaikams tėveliai skaito, kokias knygeles jie labiausiai mėgsta.

Viena mama atsinešė ir paskaitė savo vaikystės knygą „Kiškio trobelė”, vaikai klausė ausis ištempę, malonus balsas pakerėjo mažuosius. Visi kartu skaitėme Kakės Makės žaidimų knygą ir vaikai pasakojo, kad „Kakės Makės” knygas turi darželyje ir dažnai skaito su auklėtojomis. Vaikams labai patiko grupinis darbas – piešti skaitomos knygos veikėjus. Suaugusieji skaitė savo vaikystės knygas „Zuikis puikis”, „Meškiukas Rudnosiukas”, „Arielė ir delfinukas”, „Sveikos, raidės”, o vaikai klausėsi ir iliustravo. Tad dabar bibliotekoje turime „Vaikystės knyga” plakatų parodą.

Renginio pabaigoje bibliotekininkė mažiesiems skaitytojams papasakojo, kokia tvarka knygos išduodamos iš bibliotekos, kaip jas reikia saugoti ir tausoti. Vaikai susidomėjo knygelių skaitymu ir pažadėjo sugrįžti į biblioteką su tėveliais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė