Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė „Nieko brangesnio neturiu už Tave, Mama“

Spausdinti

Mama yra vienas svarbiausių žmonių kiekvieno gyvenime, kurį pirmiausia pamatome gimę. Visiems sava mama yra brangiausia, mylimiausia, gražiausia. Gerbti ir mylėti jas privalome visą laiką, visą gyvenimą, bet minint Mamų dieną, ypatingai skiriame visą savo dėmesį tik Joms, vienintelėms, kaip jos atidavė save augindamos mus ir besirūpindamos šeimos gerove.

Mamos diena Lietuvoje švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Tai graži pavasario šventė, kai pagerbiamas moteriškas motinystės pradas ir stengiamasi parodyti kuo daugiau dėmesio ir rūpesčio mamoms, kurios rūpinasi, dirba, puoselėja šeimos židinį. Mamos diena yra tarptautinė šventė, švenčiama ne vienoje pasaulio šalyje, tačiau skiriasi datos, kada ji minima.

Gegužės 5 d. Mergalaukio bendruomenės salėje vyko popietė „Nieko brangesnio neturiu už Tave, Mama“, skirta pačiai gražiausiai pavasario šventei paminėti – Motinos dienai. Popietę organizavo Mergalaukio bendruomenė kartu su biblioteka.

Susirinkusias mamytes šiltai pasveikino Mergalaukio bendruomenės pirmininkė Rūta Zmejauskienė. Vaikai savo mamoms, močiutėms įteikė po gėlės žiedą, deklamavo eiles, dainavo, šoko. Niekas taip nemoka mylėti, iškentėti, ilgėtis, turėti tokią plačią begalinę širdį kaip Mama – tokios mintys ir prisiminimai skambėjo mamų posmuose, skirtuose jau išėjusioms Anapilin mamoms… Ramiai ir meiliai šnekučiuojantis visi gėrė arbatą, valgė pyragą, kurį vaikai iškepė savo mamoms.

Popietė prabėgo greitai. Visiems buvo labai šilta ir gera pabūti vieniems su kitais, pasidžiaugti, pabendrauti.

Bibliotekininkė Sigutė apibendrino popietę ir paragino visus nepamiršti pasveikinti savo mamas, apgaubti jas dėmesiu, meile ne tik per Mamos dieną, bet ir visada, visas kitas dienas. Mamos jums atsidėkos nepamatuota meile, pagalba suklupus, vakarinėmis maldomis už jūsų sėkmę, laukimu… Juk taip mylėti gali tik mamos…

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė