Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Bibliotekos skaitytojai neliko abejingi akcijai „Spalvotas pavasaris“

Spausdinti

Šiemet, kai į langą nedrąsiai beldėsi pavasaris, kai vyšnios ir obelys puošėsi baltu nuotakos rūbu, vyko socialinė gerumo akcija „Spalvotas pavasaris“. Šios akcijos tikslas – padovanoti onkologinėmis ligomis sergantiems nertų, siūtų kepurėlių, veltų ar tapytų šalikėlių, papuošti ir sušildyti mažuosius kovotojus, kurių vaikystę sukaustė pikta liga, apgaubti dėmesiu suaugusius, leisti pajusti, kad kovoje ir kelyje į Viltį jie ne vieni.

Šiais metais Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos neliko nuošaly ir taip pat prisidėjo prie devintą kartą vykstančios gerumo akcijos, kartu kvietė prisidėti savo skaitytojus ir visus, kurių širdys atviros ir neabejingos svetimam skausmui.

Mūsų skaitytojai nustebino širdies gerumu, atjauta ir meile, atsiliepė į bibliotekos kvietimą ir Alytaus rajono savivaldybės viešąją biblioteką pasiekė beveik 200 lauktuvių: nertų, siūtų, megztų kepurėlių, riešinių, šalikėlių, skarelių, kojinių. Kiek nustebome paskutinę akcijos dieną sulaukę megztų drabužėlių, bet nusprendėme, kad jie mažiesiems ligoniukams taip pat pravers. Iš visos širdies linkėdamos pasveikti, su viltimi ir tikėjimu dėliojome dovanas, į kurias sulig kiekviena sumegzta akele ar kilpele sudėtos geriausios mintys ir palinkėjimai. Vienos jų jau buvo su palinkėjimais, prasmingais padrąsinančiais žodžiais, kitos be jų, tačiau visos spinduliavo šiluma ir dėmesiu. Tikime, kad Alytaus rajono bendruomenės narių rankomis pagamintos kuklios dovanėlės suteiks stiprybės, šildys ir puoš sveikstančiuosius, džiaugiamės galėdamos prisidėti kuriant spalvotą pavasarį ligoniukams.

Supakuotos dovanėlės vos sutilpo į tris dėžes ir iškeliavo į Kauną, kur bus perduotos vienai iš pagrindinių akcijos globėjų – Astai Baliuckienei.

Norime padėkoti prie akcijos gausiai prisidėjusioms Daugų, Simno, Krokialaukio ir Vankiškių bendruomenėms, mezgėjoms iš Praniūnų, Junčionių, Nemunaičio, Ryliškių, Genių, Venciūnų, Makniūnų, Kančėnų, Ūdrijos, Punios, Miroslavo, Mergalaukio. Nuoširdus ačiū visiems visiems, kurie neliko abejingi, pradžiugino ir sušildė savo gerumu ir atjauta tuos, kuriems to labiausiai reikia.

 

Jūratė Šalaševičienė

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka

http://dzukijosveidas.lt/2018/05/08/alytaus-rajono-biblioteku-skaitytojai-neliko-abejingi-sergantiems-vaikams/

http://arsa.lt/index.php?3873218993

https://alytusplius.lt/naujienos/bibliotekos-skaitytojai-neliko-abejingi-akcijai-spalvotas-pavasaris

https://www.facebook.com/pg/AlytausRSVB/photos/?tab=album&album_id=1128499523837034