Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tarptautinė konferencija „Kartu mes kuriame ateitį“

Spausdinti

Balandžio 26 dieną turėjome galimybę pabuvoti LR Seime, konferencijų salėje (III rūmuose), kur Lietuvos bibliotekininkų draugija, minėdama Nacionalinę bibliotekų savaitę, suorganizavo tarptautinę konferenciją „Kartu mes kuriame ateitį“. Dalyvavo daugiau kaip du šimtai Lietuvos bibliotekininkų ir kitų svečių. Visus susirinkusius pasveikino LR Seimo kultūros komiteto Pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir LR Seimo Pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius. Konferencija vyko lietuvių ir anglų kalbomis. Pranešimų sekcijose buvo užtikrintas pranešimų sinchroninis vertimas.

Konferencijos metu išgirdime įdomių pranešimų iš Estijos, Latvijos, Norvegijos, Lietuvos bibliotekų atstovų, kurių temos parinktos, vadovaujantis IFLA (Tarptautinis bibliotekų ir bibliotekinių organizacijų federacijos) iniciatyvomis, stiprinant bibliotekų sritį, kovo viduryje paskelbtomis Globalios vizijos ataskaitos idėjomis. Konferencijoje taip pat  buvo pristatyta ir patvirtinta LBD Pirmininkės Jolitos Steponaitienės veiklos ataskaita, Tarybos ir Revizijos komisijų ataskaitos. Džiaugiamės gavę dovanų fotografo, kūrėjo Mariaus Jovaišos knygų „Neregėta Lietuva“ visiems 32 bibliotekos filialams.

Nuolat tobulėjančios technologijos, demografiniai pokyčiai, socialiniai ir ekonominiai reiškiniai keičia nusistovėjusius bibliotekų veiklos principus ir bibliotekininkams kelia naujus profesinius iššūkius. „Kokios bibliotekas bus po penkių ar daugiau metų? Kokių specialistų ir gebėjimų reikės? Kokie skaitytojai ateis į biblioteką? Kaip įveiksime iškylančias kliūtis“?

Šios temos aktualios visiems pasaulio bibliotekininkams. Esame visi bendruomenės nariai, todėl šios temos yra labai svarbios. Biblioteka – augantis organizmas. Tik visi kartu su kolegomis, bendruomenėmis, politikais, verslininkais, partneriais diskutuodami, turime siūlyti ateities bibliotekų projektus, užtikrinti darnų bendravimą ir naujas galimybes su skaitytojais ir tarp kolegų, stiprinti bibliotekų darbuotojų kūrybinį potencialą, kitokį požiūrį, vertinant paslaugų kokybę, kaip kiekvienas bibliotekos darbuotojas gali prisidėti, kuriant stiprią ir sėkmingą biblioteką. Biblioteką, kurioje kiekvienas būtų laukiamas ir suprantamas ir norėtų visada sugrįžti.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus
vyresnioji bibliotekininkė, LBD skyriaus pirmininkė
Daiva Balionienė