Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Prisiminėme Genių bibliotekos istoriją

Spausdinti

Jau tapo gražia tradicija, baigiantis Nacionalinei bibliotekų savaitei, Genių bibliotekoje susitikti su ištikimiausiais bei aktyviausiais jos skaitytojais. Tad ta proga balandžio 28 dieną Genių filiale ir vyko popietė ,,Prisiminkime Genių kaimo bibliotekos istoriją‘‘.

Renginio pradžioje vedančioji Evelina Baciuškaitė gražias eiles skyrė knygai ir bibliotekai, o prieš keturis dešimtmečius bibliotekoje dirbusi Kazimiera Marcinkevičienė prisiminė savo darbo metus. Buvo įdomu sužinoti, kad tada bibliotekoje skaitė virš 500 skaitytojų ir buvo išduota per 10 000 spaudinių. Ji pasidžiaugė, jog sparčiai tobulėjančios technologijos bei nauji ekonominiai reiškiniai keičia bibliotekas, bet nepaisant to, biblioteka ir toliau išlieka bendruomenę telkiančia ir vienijančia erdve.

Vėliai visi dalyviai pasidalijo į dvi komandas ir dalyvavo nuotaikingoje viktorinoje. Klausimai buvo apie biblioteką, jos istoriją, bendras taisykles, knygų fondą. Abiejų komandų žinios buvo puikios, tad tradiciškai nugalėjo draugystė.

Ir ateityje biblioteka išliks patraukliu traukos centru, kuriame kiekvienas ateinantis ras jį dominančią informaciją.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Genių filialo vyresn. bibliotekininkė
Lidija Matulevičienė