Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Butrimonių gimnazijos erdvę papuošė bibliotekėlė

Spausdinti
Knygos – tai žinių lobynas. Žmonės mėgsta skaityti knygas ne tik dėl to, kad smagiai praleistų laisvalaikį ar ko nors išmoktų, bet ir todėl, kad knygos turi paslaptingas nematomas dureles, nematomus vartus, už kurių yra nuostabus vaizduotės ir svajonių pasaulis. Reikia tas dureles atverti ir drąsiai žengti į nuostabų knygų pasaulį.
Balandžio pabaigoje šalia Butrimonių gimnazijos atsirado naujas „statinys”- lauko bibliotekėlė. Tai bendra Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos direktoriaus Valdo Valvonio ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus Aivaro Vyšniausko idėja. Tikimasi, kad mažoji bibliotekėlė paskatins knygų skaitymo kultūrą miestelio erdvėse, įkvėps gyventojus bei jo svečius nenutrūkstamiems knygų mainams, gimnazijos aplinka taps dar patrauklesnė ir skatins kultūringai leisti laisvalaikį įvairaus amžiaus žmones, ypač pagyvins šeimų bendravimą.
Bibliotekėlėje galima rasti literatūros visai šeimai: ir vaikams, ir paaugliams, ir suaugusiems. Jos atidarymo šventės dalyviai mažąjį knygų namelį užpildė pirmaisiais kūriniais. Čia apsigyveno labai įvairios knygos: tai poeto A. Strazdo „Giesmė apie siratas”, rašytojų G. A. Biurgerio „Baronas Miunhauzenas”, R. Kiplingo „Džiunglės”, enciklopedija „Žemė ir jos gėrybės” ir kitos.
Jei panorėsime pabėgti nuo pilko ir pikto kasdienio pasaulio rūpesčių, prireiks tik atidaryti nuostabių knygų dureles. Už jų rasime kelią į svajonių pasaulį, kur užmiršime vargus, bėdas, o kiekviena naujai atrasta knyga tegul mums bus tikra sielos šventė.

Alytaus rajono savivaldybės
Butrimonių gimnazijos direktorius
Valdas Valvonis