Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Neeilinis balandžio mėnuo Raitininkų seniūnijoje

Spausdinti

Balandžio mėnuo suteikia naujos gyvasties ne tik gamtai, bet darbams įkvepia ir žmones. Šis mėnuo buvo netradicinis Makniūnų bibliotekos ir bibliotekininkės, Raitininkų seniūnijos bendruomenės gyvenime. Jau mėnesio pradžioje šeimose šventėme Šv. Velykas. Po savaitės Makniūnų sodžiaus bendruomenės namuose buvome kviečiami švęsti Atvelykio šventę arba mažąsias Velykėles. Į Makniūnų pagrindinio ugdymo skyriaus ir daugiafunkcio centro salę mažuosius vaikučius aplankė Pasakų Bobutė – kolegė Irena Kuncevičienė iš Radžiūnų filialo. Ši popietė „O spalvotoji knygele, vesk mane į savo šalį“ buvo skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai. Visą mėnesį bibliotekoje veikė nuotraukų paroda ,,Gamta – aukščiausia vertybė ir galybė, valdanti visą žmonijos gyvenimą“/Juozas Tumas-Vaižgantas/ (nuotraukų autorė Vilma Kazabuckienė), skirta Žemės dienai.

Gražią saulėtą balandžio 16 d. Raitininkų seniūnija sulaukė garbaus svečio, Kaišiadorių vyskupijos vyskupo Jono Ivanausko, kurį lydėjo Alovės ir Ryliškių parapijų monsinjoras Stanislovas Stankevičius. Svečiai susitiko su Daugų Vlado Mirono gimnazijos Makniūnų pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio centro bendruomene. Makniūnų sodžiaus bendruomenės namuose vyskupas Jonas Ivanauskas buvo sutiktas su duona ir druska. Vyskupas Jonas Ivanauskas papasakojo, kaip vyskupas ir kankinys Teofilius Matulionis buvo paskelbtas palaimintuoju, kvietė tikinčiuosius sutikti Šventąjį Tėvą Pranciškų, kuris rugsėjo 22-25 dienomis aplankys Baltijos šalis. Lietuvoje Pranciškus viešės rugsėjo 22-23 dienomis. Vyskupas palaimino vaikučius ir visus apdovanojo Teofiliaus Matulionio, vyskupo ir kankinio, paveikslėliu-relikvija. Vėliau garbusis svečias išskubėjo į Ryliškių Šv. Monikos bažnyčią, kur laukė tikintieji.

Balandžio 22 d. Alytaus rajono Alovės ir Ryliškių bažnyčiose laikytos sekmadieninės Šv. Mišios buvo neeilinės. Jas aukojo Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas. Alovėje buvo suteiktas Sutvirtinimo sakramentas, o Ryliškiuose paminėta Šv. Monikos bažnyčios 25 metų atstatymo sukaktis bei pasveikintas abiejų parapijų monsinjoras Stanislovas Stankevičius, kuris švenčia kunigystės 55 metus.

Jau tradicija tapo su bendruomenės nariais dalyvauti kasmetinėje švaros akcijoje ,,Darom 2018“. Ne išimtis ir šie metai. Balandžio 21 d. visi drauge tvarkėme apleistas vietas, rinkome šiukšles, gražinome aplinką.

18-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu (balandžio 23-29 dienomis) Makniūnų filialas kvietė lankytojus dalyvauti akcijose „Pasikviesk draugą į biblioteką“ ir „Senos knygos ieško naujų šeimininkų“. Pavasaris tuo metu nelepino gerais orais, tad tuo metu bibliotekoje buvo jaučiamas didesnis skaitytojų pagyvėjimas. Balandžio mėn. vyko socialinė gerumo akcija „Spalvotas pavasaris 2018“, kurioje mielai dalyvavo Makniūnų bibliotekos skaitytojos ir lankytojos: Dovilė Jankauskienė, Teresė Gružinskienė, Vitalija Miliauskienė, Ramunė Jaskevičienė, Rasa Urbanavičienė. Tariu joms nuoširdų „Ačiū“. Šių moterų darbai sušildys ligonius, nes ligos neklausia nei metų, nei išsilavinimo, nei profesijos.

Paskutinį balandžio mėnesio penktadienį visų nuotaikas praskaidrino Laimučio Purvinio koncertas Makniūnų sodžiaus bendruomenės namuose. Šis koncertas buvo skirtas Laimučio Purvinio kūrybinės veiklos 25-erių metų jubiliejui paminėti. Jo metu skambėję dainos Mamai – tai įžanga artėjančiai Motinos dienai, kurią švęsime gegužės pirmąjį sekmadienį. Makniūnų sodžiaus bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė taip pat sveikino visas Motinas su artėjančia švente ir kvietė susirinkusius pabendrauti prie arbatos puodelio.

 Manau, kad marga balandžio mėnesio renginių įvairovė Raitininkų seniūnijoje patenkino visų gyventojų poreikius.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė