Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nacionalinė bibliotekų savaitė neaplenkė ir Punios bibliotekos

Spausdinti

Minint Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, Punios bibliotekoje vyko akcijos, skirtos vaikams ir suaugusiems.

Suaugusieji, kaip ir pernai, buvo kviečiami į „Aklą pasimatymą su knyga“. Yra sakoma, kad meilė akla. Tačiau aklas pasirinkimas ne visada yra blogas pasirinkimas. Tad kvietėme skaitytojus surizikuoti ir išsirinkti knygą ne pagal viršelį (juk pamilstame knygos turinį, jos siužetą), o pagal pateiktą vieną knygos sakinį. Kad niekas negalėtų sugudrauti, knygos buvo supakuotos į laikraščius. Šiemet skaitytojai buvo aktyvesni – jau per pirmąsias dvi akcijos dienas knygų gerokai sumažėjo: iš viso buvo paimtos 9 knygos.

Balandžio 27-ją vyko akcija vaikams „Bibliotekoje – kaip namuose“. Į ją atkeliavo Punios pagrindinio ugdymo skyriaus paruošiamosios grupės vaikučiai, lydimi mokytojos Albinos Zamblauskienės. Šie Z kartos atstovai tikrai jautėsi kaip namuose ir pritraukti jų dėmesį buvo nemenkas iššūkis. Na bet spalvota knygelė „Viskas galima? Arba neįmanoma visą laiką būti šauniam“ ir prižadėta staigmena kuriam laikui nuramino judriuosius svečius. Skaitydami knygelę susipažinome su išdykėliu Mažuoju Varniuku ir jo bičiuliais, padiskutavome, ką gi reiškia būti šauniam, kiek daug gražaus elgesio taisyklių reikia žinoti, norint turėti daug draugų.

Na o tada jau laukė žadėta staigmena – iš už knygų lentynų „atkeliavo“ vaišių stalas. Pasivaišinę saldumynais ir šilta arbata, mažieji skaitytojai dar išsirinko knygelių, tik gaila, kad ne visų norus galėjau patenkinti. Mat Ąžuolas norėjo „labai baisios knygos“, o tokios vaikiškų knygų lentynoje niekaip neradom. Tad šį kartą teko pasitenkinti knygele apie dinozaurus. O kas bus, jei tas jo noras nepraeis… Gal galit ką nors patart?

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė