Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Eičiūnų bibliotekoje

Spausdinti

Kiekvienas biblioteką atranda savaip. Bibliotekoje atsiveria knygų, žinių, informacijos ir kultūros pasaulis, sukurtas skirtingų požiūrių, lyčių ir išsilavinimo žmonių. Biblioteka įkvepia bendrauti, ieškoti, kurti. Biblioteka – daugiafunkcinė erdvė, kur saugomos senos ir kuriamos naujos istorijos, kur mezgasi pažintys, kur formuojasi įpročiai skaityti ir mokytis visą gyvenimą, kur visiems sukuriamos galimybės sužinoti, sugalvoti, keistis, kažką naujo išgirsti ar pamatyti.

Lietuvos bibliotekininkų draugija 2018 metų balandžio 23-29 dienomis skelbė 18-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę „Kartu mes kuriame ateitį“. Ta proga Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Eičiūnų filialas skelbė akciją „Neišmesk – nudžiugink draugą“. Jau ne pirmi metai vykstančios akcijos metu biblioteka kvietė dalintis gerumu, kurio niekada nebūna per daug. Šios akcijos tikslas – papildyti bibliotekos fondus tiek naujomis, tiek ir perskaitytomis knygomis bei žurnalais. Šiais metais biblioteka gavo 19 knygų ir 15 vienetų įvairių pavadinimų žurnalų. Bibliotekos rėmėjais tapo Danutė Vervečkienė, Jolanta Germanavičiūtė, Andrius Mosinas ir Laima Kriaučiūnienė.

Taip pat bibliotekoje vyko akcija: „Antrasis knygos gyvenimas“. Per metus daug rankų liečia knygas, daug galvelių džiaugiasi, semiasi patirties iš knygų puslapių. Knygos dėvisi, sensta, praranda savo išvaizdą. Todėl ateina laikas ir knygutės „suserga“. Tuomet jas reikia „gydyti‘. Tai gana kruopštus ir atsakingas darbas. Tačiau bibliotekos jaunieji skaitytojai pasitelkę rankų ir širdelių šilumą knygeles „išgydė“ ir prikėlė antram gyvenimui.

Popietėje „Ateik. Išmok. Naudokis“, skirtoje informacinio raštingumo ugdymui, žiūrėjome mokomuosius filmukus apie elektroninius bibliotekų katalogus ir mokėmės jais naudotis.

Visiems, kurie kilniaširdiškai prisidėjo prie šių akcijų, savo ir bibliotekos skaitytojų vardu – nuoširdus AČIŪ!

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Eičiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Regina Germanavičienė