Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Biblioteka – ne tik knygų namai”

Spausdinti

Baigėsi 18-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Kartu mes kuriame ateitį“. Pivašiūnų biblioteka įsijungė į renginių verpetą ir pakvietė pačius mažiausius skaitytojus į popietę „Biblioteka – ne tik knygų namai“. Tą teiginį patvirtino ir visus mus pradžiugino Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos Pivašiūnų skyriaus kanklininkės Paulina Dičkutė ir Raminta Kavaliauskaitė, pagrojusios latvių liaudies dainą „Katins juods“. Merginas kankliuoti moko mokytoja Laimutė Aleksiupienė.

Bibliotekininkė pirmokams papasakojo, kas yra biblioteka, kokia jos paskirtis bei reikšmė žmogui, prisiminė, į kokią biblioteką pati eidavo…

O kokia šiandieninė biblioteka? Vaikai vardija, kad čia galima ne tik paskaityti ar paruošti pamokas, bet ir sužinoti, kas vyksta pasaulyje, pažiūrėti filmus, pasinaudoti kompiuteriais, pamatyti nuolat veikiančias parodas aktualia tema. Bibliotekos rengia susitikimus su įžymiais žmonėmis, jose gali vykti koncertai. Pabaigoje kalbėjome apie tai, kokią biblioteką vaikai įsivaizduoja ateityje. Bibliotekininkė paprašė ateities biblioteką namuose nupiešti, bet… noras parodyti savo fantazijų pasaulį buvo didesnis už bet kokį prašymą: vaikai piešti ėmėsi čia ir dabar.

Smagu, jog visi neįsivaizduoja bibliotekos be knygų, tik truputį liūdna, kad beveik visuose piešiniuose dominuoja robotai. Belieka tikėti, jog biblioteka išliks ir ateityje, ji bus reikalinga, kol žemėje gyvens bent vienas žmogus.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė