Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pristatyta Augustinos Miknevičiūtės-Lunaria foto darbų paroda „Įžanga“

Spausdinti

Balandžio 17 d. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Verebiejų filiale pristatyta A. Miknevičiūtės-Lunaria foto darbų paroda „Įžanga“.

Augustina Miknevičiūtė – profesionali fotografė, menininkė, kilusi iš Verebiejų. Šiuo metu ji kuria, dirba ir gyvena Marijampolėje. Įdomu tai, kad Augustina dirba Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje, kur ji turi fotografijos mėgėjų būrelį. Ten visus besidominčius šiuo menu ji moko įvairių fotografijos subtilybių. Autorė prasitarė, jog kelią į kūrybą ji atrado būdama dar vaikas. Pasak pašnekovės, potraukį fotografuoti paskatino stebuklinga vieta, kurioje prabėgo jos vaikystė: šalia vaizdingo ežerėlio, miško ir pelkės.

Pristatydama parodą autorė ir atviravo, ir intrigavo, nes jos planuose kur kas didesnės kūrybinės idėjos. Ši paroda Augustinai tarsi atspirties taškas į tolimesnį ir daug didesnį projektą. „Įžanga“ atveria neišsemiamas fotografo ir fotoaparato koreliacijos galimybes, fotografijos ne tik kaip sustabdytos akimirkos, tačiau ir kaip surežisuotos meno ir emocijų išraiškos sąveikos.

Į parodos pristatymą susirinkę bibliotekos lankytojai domėjosi ne tik autorės paroda, bet ir daug diskutavo fotografijos tema. Augustina pakvietė susirinkusius diskusijas pratęsti prie arbatos puodelio bibliotekoje.

Parodos pristatyme dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, kuris pasveikino parodos autorę ir įteikė jai atminimo dovanėlę. Bibliotekos direktorius apdovanojo ir geriausius skaitytojus: Birutę Zubrienę, Kamilę Goštautaitę, Saulę Zenkevičiūtę, kurioms įteikė padėkos raštus ir atminimo dovanėles. Tarp bibliotekos direktoriaus ir skaitytojų iškart užsimezgė grįžtamasis ryšys: skaitytoja Birutė Zubrienė direktoriui įteikė savo rankų darbo paveikslą.

Augustinos Miknevičiūtės-Lunaria paroda „Įžanga“ Verebiejų filiale veiks iki šių metų balandžio 27 d.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė