Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vaikų Velykėlės Rumbonyse

Spausdinti

Atvelykis – pirmasis sekmadienis po Velykų aštuntoji diena po Kristaus prisikėlimo, užbaigianti velykinę savaitę. Tądien daugiausiai dėmesio skiriama vaikams, todėl Atvelykis kartais vadinamas vaikų Velykomis arba Velykėlėmis.

Gamta bunda, medžiai sužaliuoja, pievose pražysta gėlės. Visa tai asocijuojasi su pavasariu ir su gražia Atvelykio švente. Saulėtą balandžio 8 d. popietę Rumbonių parapijos namuose vyko pavasarinė Atvelykio popietė „Rid, rid, rid margi margučiai“, skirta visai šeimai. Susirinkusius mažus ir didelius sveikino Velykų bobutė. Popietės dalyviai atsakinėjo į įvairius Velykės klausimus. Išsiaiškinome, kas yra Atvelykis, kodėl jis vadinamas Vaikų Velykėlėmis, ką simbolizuoja kiaušinis, ką reiškia tam tikros kiaušinio marginimo spalvos. Už teisingus atsakymus Velykė kiekvienam įteikė po saldųjį prizą.

Velykų bobutė vaikams buvo sugalvojusi daug užduočių. Viena iš jų – surasti paslėptus kiaušinius. Greičiausius ir daugiausiai surinkusius apdovanojo prizais. Popietės metu vaikai žaidė judriuosius žaidimus. Patys mažiausieji popieriaus lape spalvino margučius, o vyresnieji labai smalsiai mokėsi marginti kiaušinius su vašku. Šventės pabaigoje vaikai kartu su Velyke rideno margučius. Daug džiaugsmo ir šurmulio buvo mažiausiems popietės dalyviams.

Norime padėkoti šio renginio globėjams: parapijos klebonui Leonui Jakimavičiui ir Rumbonių parapijos vienuolėms, Velykų bobutei ir aktyviems parapijiečiams.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė