Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Protų mūšis Santaikoje „Lietuviškai apie Lietuvą“

Spausdinti

Balandžio 6 d. Santaikos kultūros namuose vyko tradicinis, jau ketvirtus metus iš eilės vykstantis protų mūšis. Renginyje varžėsi aštuonios komandos iš Kumečių, Krokialaukio, Ūdrijos ir Alytaus. Keturias komandas sudarė patys santaikiškiai.

Kadangi šiais metais Lietuva švenčia Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį, visi klausimai ir užduotys buvo skirtos šiai datai paminėti. Juos paruošė ir renginį pravedė Evelina Navakauskienė. Klausimai buvo patys įvairiausi, apimantys Lietuvos istoriją, geografiją, kultūrą, sportą, muziką bei kiną. Taip pat buvo atliktos ir linksmos kūrybinės užduotys. Po ilgų ir įnirtingų kovų buvo suskaičiuoti balai ir išaiškinti nugalėtojai.

Pirmąją vietą iškovojo komanda „Levandos“ ir kapitonė Danguolė Kavaliauskienė iš Santaikos. Antroji vieta atiteko Kumečių komandai, kurią subūrė Jurgita Andriuškevičienė. Trečią vietą laimėjo kapitonės Rūtos Vaitkevičienės komanda „2/3”, atvykusi iš Alytaus. Visos dalyvių komandos apdovanotos prizais.

Renginio metu skambėjo nuostabios dainos apie Lietuvą, kurias atliko Krokialaukio skyriaus ir Santaikos kultūros namų vokaliniai ansambliai „Svaja“ ir „Gija“ (vad. Juozas Kavaliauskas) bei Ūdrijos kultūros namų folklorinis ansamblis „Rūta“(vad. Regina Zabitienė).

Renginį organizavo Santaikos kultūros namai, biblioteka ir bendruomenė.

Dėkojame renginio rėmėjams: UAB “Pietų Megrame”, „Puzzle room”, kavinei „Spotas“, IĮ „Gėlės Santaikoje” ir Romutei Janavičienei. Ačiū visiems dalyvavusiems už puikias žinias, prasmingai ir linksmai praleistą vakarą.

 

ARS kultūros centro renginių organizatorė Santaikoje
Rasa Navakauskienė