Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Eilėse ir dainose prabylantis širdies balsas

Spausdinti

Žvarbią kovo popietę Makniūnų sodžiaus bendruomenės namuose visus šildė skambantys posmai ir nuostabių melodijų garsai. Juos Makniūnų krašto žmonėms dovanojo nuostabaus balso savininkė Ramutė Tamošaitytė-Biesevičienė, kurią į svečius pakvietė Makniūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė Berūta Sadauskienė.

Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos narė, Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ narė Ramutė Tamošaitytė-Biesevičienė pati kuria ne tik puikias eiles, bet ir melodijas, todėl daugelis jos eilėraščių, tapę dainomis, skambėjo prie židinio ir džiugino klausytojų širdis. Kaip prisipažino pati kūrėja, ji labai myli muziką, dainuoja ne tik lietuviškai, bet ir rusų kalba. Dažną eilėraštį ar dainą poetė pristatė papasakodama jų atsiradimo istoriją. Toks šiltas kamerinis bendravimas visus suartino, šildė žmogaus širdies šiluma.

Dėkodama viešniai Makniūnų sodžiaus bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė prašė nepamiršti makniūniškių ir ilgai džiuginti klausytojų širdis dainomis, o skaitytojų sielas posmais ir prozos kūriniais.

 

Makniūnų bibliotekos skaitytoja
Rima Rinkevičienė