Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Kūrybinės dirbtuvės Kančėnuose „#Pasipuoškime tautiškai kasdienybėje ir šventėje…“ Pasipuošėme!

Spausdinti

Dar pernai, pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį bei pažymint Tautinio kostiumo metus, bibliotekoje buvo surengtos kūrybinės dirbtuvės „#Pasipuoškime tautiškai kasdienybėje ir šventėje“. Simbolis # paprastai reiškia, kad turinį kuriame patys. Kadangi į edukacinius užsiėmimus daugiausia renkasi moterys, todėl buvo nuspręsta susikurti moterišką aksesuarą. Bet tinkamą ir vyrams. Taip gimė trispalvės prijuostės, pasiūtos iš lino, pasiuvinėtos lietuviškais ornamentais. Jomis kaimo moterys gali puoštis priiminėdamos svečius bendruomenės namuose arba dalyvaudamos įvairiose kulinarinio paveldo mugėse, parodose, renginiuose.

Trispalvės prijuostės sulaukė puikaus įvertinimo ir Alytaus rajono VVG organizuotame konkurse „100 suvenyrų Lietuvos šimtmečiui“. Konkursas, startavęs 2017 m. lapkričio 9-ąją, finišo tiesiąją pasiekė šiemet, vasario 9-ąją, kuomet visas šimtas konkursui pateiktų suvenyrų buvo patalpinti į virtualią erdvę, ir buvo paskelbtas internetinis balsavimas. Tęsėsi jis iki pat Vasario 16-osios. Tad ačiū visiems, balsavusiems už Nr. 86! Vėliau susipažinti su eksponatais „gyvai“ buvo galima Pivašiūnų amatų centre. Nugalėtojus lėmė ne tik feisbuko „patiktukai“, bet ir komisijos balsai.

Iškilminga apdovanojimų ceremonija vyko Kovo 11-ąją dieną Simno kermošiaus metu. Prijuostės prizininkėmis netapo, bet pateko į nugalėtojų dešimtuką – užėmė garbingą ketvirtąją vietą!

http://www.alytus-tourism.lt/lt/right_side-nekeisti/naujienos/paskelbti-konkurso-100-suvenyru-lietuvos-simtmeciui-nugaletojai

Biblioteka apdovanota ne tik padėkos raštu bei atminimo dovanomis, bet ir sulaukė įdomaus pasiūlymo – tiekti savo sukurtus gaminius Alytaus turizmo informacijos centrui.

Nuoširdžiai dėkoju visai kūrybinei šio projekto komandai: technologijų mokytojai Loretai Matulevičienei, kruopščiosioms siuvinėtojoms ir siuvėjoms Irenai Ribačiauskienei, Laimai Juonienei, Zitai Jarusevičienei, Onutei Zapalskienei, Onutei Danilevičienei.

 

                                                                                                                   Alytaus rajono savivaldybės viešosios biblioteko
Kančėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Mikuckienė