Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Makniūnuose šventėme Kovo 8-ąją

Spausdinti

Kovo 8-oji – tai diena, kai moterims tenka išskirtinis dėmesys, gėlės, posmai. Džiaugiamės, kad renginio „Jums, moterys“, kurį organizavome su Makniūnų bibliotekininke Berūta Sadauskiene, metu buvome ypatingai pamalonintos Alytaus miesto pagyvenusių žmonių asociacijos vyrų ansamblio ,,Jovaras“ (vad. Antanas Ratkevičius) koncertu. Šventiškai, su Lietuvos trispalvės akcentu pasipuošusių dainininkų atliekami kūriniai sušildė širdis, o bendrai suskambėję dainos „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos” posmai suvienijo šventės dalyvius.

Po koncerto moterų laukė maloni staigmena: grožio konsultantė Vaida Čyžiūtė-Tatulienė suteikė galimybę moterims pasigražinti įvairia kosmetika. Tepėm rankeles aromatingais kremais, dažėm lūputes ir tapom dar gražesnės ir geidžiamesnės. Poetė Rimutė Griškevičienė perskaitė „Legendą apie moterį“. Klausydami šios legendos, vyrai turėjo progą dar kartą įsitikinti, kiek gerų dalykų Dievulis sudėjo, kurdamas moterį, ir koks nykus jų gyvenimas būtų be jos.

Po meninės dalies ir grožio procedūrų rinkomės į salę prie židinio, kur laukė mūsų gaspadinių keptos garuojančios dzūkiškos bandos, spausti sūriai, česnakėliu kvepiantys kumpiai ir kindziukai, obuolių pyragai, bandelės ir kava. Čia mūsų meno vadovas Dainius Juozapavičius dar kartą visas moteris pasveikino kovo 8-osios proga. Pritariant akordeonui, dainos netilo iki vėlaus vakaro.

Ačiū visiems šventės dalyviams, tiek saviems, tiek svečiams, už nuostabų vakarą. Ačiū už tai, kad mokame dalinti vieni kitiems džiaugsmą, nuotaiką, šypseną.

Asociacijos „Makniūnų sodžiaus bendruomenė“
valdybos pirmininkė Dalė Baranauskienė