Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Verebiejuose paminėtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis

Spausdinti

Šeštadienio popietę Verebiejų bibliotekos skaitytojai ir Verebiejų kaimo bendruomenės nariai kartu paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Gražu tai, kas vienija, gražu, jog į minėjimą susirinko ir nemažas būrelis žiūrovų. Eiles Lietuvai dovanojo bibliotekos skaitytojos Eglė Burdzilauskienė ir Brigita Maskeliūnaitė, gitara skambino Akvilė Brusokaitė.

Apie Lietuvos istoriją ir nepriklausomybės svarbą šiandienai kalbėjo rašytoja, menininkė Anelė Zurlienė. Bibliotekininkė renginio metu pristatė Anelės Zurlienės audinių parodą, kurią menininkė skyrė atkurtos valstybės šimtmečiui paminėti. Bibliotekininkė tai pat pristatė ir akciją „Lietuvai 100 – Sveikas, mažyli“ ir joje dalyvavusių bendruomenės narių darbus. Akcijos metu numegztos kojinaitės papuoš Lietuvos šimtmečio metais gimusių mažylių kojytes.

Besibaigiant renginiui dalyviams priminiau, kokie jie visi yra svarbūs valstybės gyvenime. Ir tai, jog tik nuo mūsų pačių priklauso, kokioje mes valstybėje gyvensime, juk mes patys kuriame savo Lietuvą, savo istoriją. Tad valstybės šimtmečio proga visiems linkiu kurti savo Lietuvą, tokią, kurioje norėtume likti amžinai.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė