Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Viktorina „100 klausimų apie Lietuvą“

Spausdinti

Visą savaitę prieš vasario 16-ją Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkciame skyriuje, kaip ir visoje Lietuvoje, vyko šventiniai renginiai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Vienas iš jų – viktorina 6-8 klasių mokiniams „100 klausimų apie Lietuvą“, kurią organizavo ir vedė rajono viešosios bibliotekos Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė Irena Kaškonienė.

Viktorina vyko mokykloje, lietuvių kalbos ir literatūros kabinete, kur iš anksto buvo paruošta įranga skaidrių demonstravimui. Na, o lietuvių kalbos mokytojai Almai Davidavičienei teko pabūti ir fotografe, ir vertintoja.

Iš mokinių sudarėme tris mišrias komandas. Kad būtų lengviau orientuotis skiriant užduotis ir tikrinant atsakymus, komandoms buvo priskirtos tautinės spalvos – geltona, žalia, raudona.

Viktorinos klausimai buvo sugrupuoti pagal tematiką ir pateikti trijuose „spalvotuose“ turuose. „Geltonasis turas“ skirtas valstybės simboliams, „Žaliasis turas“ – Lietuvos istorijai ir dabarčiai, „Raudonasis turas“ – lietuviškai spaudai, kalbai ir knygai. Po kiekvieno turo buvo pateikiami ir atsakymai, tad mokiniai galėjo pasitikrinti savo žinias, prisiminti, ką pamiršę ir sužinoti šį tą naujo.

Suvedus rezultatus, paaiškėjo komandų rikiuotė: „Žalioji komanda“ – I vieta, „Raudonoji komanda“ – II vieta, „Geltonoji komanda“ – III vieta. Beje, taškų skirtumas nebuvo didelis, tad visos komandos apdovanotos panašiais saldžiais prizais.

Kadangi 7-8 klasių mokiniai dalyvavo ir paauglių metų knygos rinkimuose (tiesa, bibliotekoje turėjome 4 iš atrinkto penketuko knygas), tad tuo pačiu surengėme ir balsavimą už labiausiai patikusią knygą. Daugiausia balsų surinko Dianos Opolskaitės „Ir vienąkart, Riči“, antra liko Lauros Varslauskaitės „Mano didelis mažas Aš“, vieną balsą gavo Renatos Šerelytės „Žvaigždžių medžiaga“ ir, deja, nei vieno Ilonos Ežerinytės „Sutikti eidą“. Štai toks puniškių verdiktas.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė