Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Užgavėnes šventėme visą dieną

Spausdinti

Vasario 13 dieną Punios pagrindinio ugdymo ir daugiafunkciame skyriuje pamokos nevyko, nes buvo organizuojama netradicinio ugdymo diena „Užgavėnės“. Nutarėme pasiklausyti pasakojimų apie jas, išmokti žaidimų, pasidaryti kaukes, persirengti, o tuomet eiti švęsti – vyti žiemą iš kiemo.

Apie Užgavėnių tradicijas papasakojo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė Irena Kaškonienė. Savo pasakojimą ji paįvairino parengtomis skaidrėmis. Žaidimų mokė priešmokyklinės ugdymo grupės pedagogė Albina Zamblauskienė – kolektyvo „Dzūkų pulkucis“ narė. Jai talkino Gintautas Šmitas – Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Punios filialo kultūrinių renginių organizatorius. Kaukes mokiniai gamino kabinetuose kartu su klasių auklėtojomis.

Persirengę visi patraukė prie kultūrinio-administracinio pastato, kurio aikštelėje prie pavėsinės jau keletą metų yra kraunamas laužas, šokama, dainuojama, žaidžiama. Vyko linksmos blynų valgymo, sportinės varžytuvės, persirengėliai šėliojo, žaidė išmoktus žaidimus. Prie mokinių prisijungė kaimo bendruomenės nariai. Po Lašininio ir Kanapinio grumtynių, kurias laimėjo Kanapinis, buvo užkurtas laužas, deginama Morė.

Skyriaus valgyklos darbuotoja Rasa Šleinotienė visus vaišino blynais, o VO „Punios ainiai“ – karšta arbata ir kopūstų troškiniu su grybais ir paukštiena.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurių dėka šventė tapo dar įdomesnė ir šiltesnė.

 

Butrimonių gimnazijos Punios pagrindinio ugdymo
ir daugiafunkcio skyriaus informacija