Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daugų gimnazijoje viešėjo „Ulfo ir stebuklingos barzdos” autorius Virgis Šidlauskas

Spausdinti

Daugų gimnazijoje vyko susitikimas su „Metų knygos rinkimų” akcijoje dalyvaujančios knygos „Ulfas ir stebuklinga barzda” autoriumi Virgiu Šidlausku, kuris Daugų pradinukams pristatė savo knygą. Anot svečio, tai apysaka apie berniuką, per anksti užsiauginusį barzdą ir priverstą keliauti po įvairias šalis ieškoti kerų, kad tos barzdos atsikratytų. Jei nori sužinoti, kaip Ulfui sekėsi, reiks paskaityti knygą. Dabar šia knyga susidomėjo ketvirtokai.

Susitikimas praėjo labai linksmai, autorius skaitė knygos ištraukas, apibūdino ir piešė savo knygos veikėjus, dainavo daineles. Vaikai dainuodami bandė ištarti painų Ulfopotamijos miesto pavadinimą, o priedainyje minimas gyvūno vardas Kengūrpotamčiasnapis 1,2,3 – dar sudėtingesnis. Vaikams jį sunkiai sekėsi išnarplioti. Šią dainelę galima rasti naujajame žurnalo „Laimiukas” numeryje. Jau dabar vaikai išmaniuoju telefonu parsisiuntę jos melodiją dainuoja bei skanduoja. Susitikimas su rašytoju vaikams paliko džiugius ir neišdildomus įspūdžius. Neabejotinai tai turės įtakos, balsuojant už geriausią metų vaikišką knygą.

Itin įdomu buvo pristatyti Rebekos Unos knygą „Aš esu Tomas, seklys”. Šiame kūrinyje pasakojama apie 1986 metų antroko nuotykius, jam atostogaujant pas senelius kaime. Tai buvo laikai, kai vaikai žaidė įvairius žaidimus kieme, komandomis, kai dar nebuvo kompiuterių, išmaniųjų telefonų, kai būti sekliu buvo įdomus darbas. Perskaitę knygą, sužinosite, kaip atrodo kietas kisielius, kas yra gazuoto vandens automatas, kaip kvepia stori flomasteriai ir ką daryti, kad šaudant strėles būtų išvengta kraujo…O vėliau gal ir patys panorėsite tapti sekliais ir visa užrašysite. Būtent taip aš bandžiau sudominti vaikus knyga. Įdomu, ar pavyks?

Moksleiviai jau susipažino su visomis akcijoje dalyvaujančiomis knygomis, yra perskaitę jų ištraukas ir apsispręsti, kuri pati geriausia, jiems manau nebus itin sunku. Pradėję balsuoti, susidūrėme su keista kliūtimi-apribojimu: iš vieno kompiuterio galima balsuoti tik 5 kartus. Tad pasiūlėme vaikams balsuoti namuose.

Tikimės, kad savo renginiais prisidėjome prie akcijos tikslo – naujų knygų populiarinimo ir skaitymo skatinimo. Dabar belieka laukti tik laureatų paskelbimo. Įdomu, kuri knyga bus išrinkta geriausia, bet manau, jog visos knygos ir jų autoriai, patekę į penketukus, jau šiandien yra laimėtojai. Juos žino, apie juos kalba, juos skaito.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė