Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Saugesnio interneto diena 2018

Spausdinti

Kiekvienais metais pirmąjį vasario mėnesio antradienį minima Tarptautinė saugesnio interneto diena, įsteigta Europos komisijos iniciatyva. Pirmą kartą Europoje ji paminėta 2004 m., o Lietuvoje – 2006 m. Ši diena skirta informuoti ir tėvus, ir vaikus apie interneto naudą ir kartu internete slypinčius pavojus.

Šių metu šūkis „Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs!“ kviečia atkreipti dėmesį į pagarbų elgesį internete, ragina galvoti ką skaitome, ką kuriame ir kuo dalinamės elektroninėje erdvėje.

Bibliotekoje šią dieną paminėjome su Punios mokyklos 5-6 klasės mokiniais (gaila, bet dėl siaučiančio gripo jų buvo tik keturi). Pradžioje prisiminėme saugaus elgesio internete taisykles, o po to susipažinome su Saugesnio interneto dienos konkursų, kurie buvo paskelbti sausio mėnesį, geriausiais darbais. Projekto Saugesnis internetas komanda skelbė net keturis konkursus: piešinių konkursą „Geresnis internetas“, filmuko kūrimo konkursą „#togetherforrespect”, konkursą „Saugumo internete tema mano pamokoje“ ir konkursą „Saugesnio interneto renginiai mano mokykloje“.

Vaikus labiausiai sudomino mokinių kurti filmukai, nagrinėjantys saugumo internete temą ir akcentuojantys pagarbaus elgesio svarbą elektroninėje erdvėje, tad keletą jų ir pažiūrėjome.

O visa tai galima rasti švietėjiškoje interneto svetainėje www.draugiškasinternetas.lt.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė

Aptarėme saugaus elgesio internete taisykles

Žiūrime filmukų konkurso kūrimo darbus