Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Metų knygos rinkimai Miroslavo bibliotekoje

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Miroslavo filiale Miroslavo gimnazijos skaitytojai aktyviai dalyvavo respublikinėje skaitymo skatinimo akcijoje, kurios organizuojamų renginių tikslas yra skatinti mokinius domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, populiarinti skaitymą tarp vaikų ir ugdyti skaitymo įgūdžius.

Parengę paraišką akcijos organizatoriams, patekome į nugalėtojų sąrašą ir gavome dovanų. Tai vaikams skirtų knygų komplektas: Evelinos Daciūtės „Laimė yra lapė“, Ilonos Ežerinytės „Šunojaus diena“, Gajos Gunos Eklės „Brolis, kurio nereikėjo“, Rebekos Unos „Aš esu Tomas, seklys“, Virgio Šidlausko „Ulfas ir stebuklinga barzda“.

Šios knygos buvo pristatytos 1-4 klasių mokiniams per bibliotekoje vykusias lietuvių kalbos ir pasaulio pažinimo pamokas bibliotekoje. Aktyviausi skaitytojai – 2 ir 4 klasių mokiniai. Jų auklėtojos Aurelija Kuncevičienė ir Laimutė Gražulienė kartu su greitai skaitančiais mokiniais pasiryžo minėtas knygas perskaityti ir supažindinti su jomis klasės draugus, kad šiems būtų lengviau jas įvertinti.

Kaip ir kiekvienais metais tikimės aktyvaus skaitymo ir balsavimo už labiausiai patikusią knygą.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė