Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Lietuvis apie Lietuvą“

Spausdinti

Daugų biblioteka pakvietė daugiškius dalyvauti viktorinoje „Lietuvis apie Lietuvą“, skirtoje Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. Įžanginį žodį tarė Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokytoja Virginija Svinkūnienė. Ji trumpai apžvelgė 1918 m. vasario 16-osios Nepriklausomybės akto signataro, kunigo Vlado Mirono gyvenimą. 1917 m. V. Mironas buvo Vilniaus konferencijos organizatoriumi, išrinktas į Lietuvos tarybą tapo jos antruoju vicepirmininku, pasirašė Vasario 16-osios aktą (tuo metu jam buvo 38 metai).

1939 m. signataras baigė darbą ministrų kabinete ir apsigyveno Bukaučiškių dvarelyje. Buvo keletą kartų suimtas, bet vėliau paleistas. 1947 m. dar kartą suimamas, nuteisiamas septyneriems metams ir išsiųstas į Vladimiro kalėjimą Rusijoje. Čia ir palaidojamas, bendroje duobėje su kitais bevardžiais Vladimiro kalėjimo kaliniais. Po trumpos signataro gyvenimo apžvalgos dalyviai atsakinėjo į viktorinos klausimus.

Buvo sudarytos trys komandos, kurių nariai: Daugų seniūnijos seniūnės pavaduotojas Algirdas Marčiukonis, Rima Vaisgutienė, Irena Černiauskienė, Stasys Ožalinskas, Raimonda Šilalienė, Vita Vitkauskienė, Asta Turskienė, Onutė Juozapavičienė, Martynas Perlaitis.

Pasibaigus viktorinai visi dalyviai nusipynė tautines juosteles, kurias juos pamokė pinti gimnazijos mokytoja Rasa Aleksandravičienė. Popietė sudomino viktorinos dalyvius, nes pralaimėjusių nebuvo. Dauguma teisingai atsakė į pateiktus klausimus, tad kaip visada nugalėjo draugystė. Susumavus viktorinos rezultatus galima drąsiai teigti, jog lietuvis žino apie Lietuvą.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė