Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Aš nepradingsiu lyg bedalis“ /A. Matutis/

Spausdinti

Rašyti vaikams – tai rašyti širdimi. Vaikai, kaip niekas kitas, jaučia gėrį, grožį, meilę… Dėsninga, jog vienų rašytojų bei poetų kūrybą vaikai skaito, moka mintinai, kitų – perskaito ir užmiršta arba net neskaito. Vienas skaitomiausių vaikų poetų – Anzelmas Matutis, kurio 95-ąsias gimimo metines minėjome Pivašiūnų bibliotekoje.

 Poeto jubiliejaus proga bibliotekoje parengta spaudinių paroda, kurią pristatė vyresn. bibliotekininkė. Ji papasakojo apie poeto kūrybą, pasidžiaugė, jog teko garbė gyvai matyti poetą, turi jo autografą knygoje. Parodoje tik dalis A. Matučio knygų, nes jų išleista virš 30. Dalis jų jau „suskaitytos“.

Ketvirtokai, vadovaujami mokytojos Rimos Zajančkauskienės, rado sau mielų eilėraščių ir su malonumu juos skaitė. Pamokantį „Tuoj ir rytoj“ eilėraštį raiškiai perskaitė ir mokytoja. Vaikai taip pat dalijosi įspūdžiais apie neseniai aplankytą A. Matučio namą-muziejų. Tie, kurie nebuvo skaitę jo eilėraščių, pasiėmė po knygelę paskaityti namuose, kad geriau susipažintų su šio Dzūkijos vaikų poeto kūryba.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė