Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Nemunaičio biblioteką aplankė Trys karaliai

Spausdinti
Sausio 6-ąją Nemunaičio bibliotekoje vyko Trijų karalių popietė, kuria tradiciškai pasibaigia kalėdinis laikotarpis arba saulės sugrįžimo minėjimai. Sakoma, kad nuo Kalėdų iki Trijų karalių diena pailgėja per gaidžio žingsnį.

Nuo seno tą dieną vaikščiodavo persirengėliai, todėl ir mažieji šventės dalyviai pasipuošė įvairiais apdarais. Pirmiausiai vaikučiai buvo supažindinti su biblija – knyga, kurioje paaiškinta ir šios šventės esmė, vėliau visi spalvino Tris karalius ir jų vardo raides. Aptarėme, kad Trijų karalių dieną dažniausiai užgesinamos Kalėdų eglių girliandos miestų aikštėse, nupuošiamos šventinės eglutės namuose, bažnyčiose šventinami smilkalai ir kreida, kuria virš durų užrašomos trys pirmosios karalių vardų – Kasparo, Merkelio (Melchioro) ir Baltazaro – raidės.

Kol mamytės ir seneliai vaišinosi arbata, mažieji dalyviai repetavo improvizuotą spektakliuką, kaip išminčiai keliauja paskui ryškią žvaigždę pasveikinti Betliejuje gimusio kūdikėlio Jėzaus. Pasveikinę artimuosius, vaikučiai vaišinosi saldumynais ir klausė bibliotekininkės skaitomų pamėgtų knygelių.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Nemunaičio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Avižienienė