Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gyvenimo kelias žodžiu padabintas

Spausdinti

Štai ir vėl sukdamiesi laiko malūno sparnai atnešė metų pabaigą. Ta proga Daugų bibliotekos darbuotojos Valė Remeikienė ir Lina Jakimavičienė, norėdamos pasveikinti geriausius bibliotekos skaitytojus, pakvietė į padėkos popietę „Gyvenimo kelias žodžiu padabintas“. Popietėje dalyvavo Alytaus r. savivaldybės VB direktorius Aivaras Vyšniauskas, Daugų seniūnijos seniūnė Irma Kašėtienė, Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius. Biblioteka visada liks mūsų visų antraisiais namais – išleidę į gyvenimą, bet niekada neužvėrę durų.

Šiandien svarbu žinoti, ko reikia šiuolaikiniam skaitytojui, lankytojui. Į biblioteką ateinama tvarkyti įvairių informacinių reikalų, kurti, bendrauti, pasikalbėti. Po pamokų bibliotekoje vyksta pamokų ruošimas, garsiniai skaitymai, knygų aptarimai, žaidžiami įvairūs stalo žaidimai. Didžiuojamės, kad turime kam išmintį dalinti. Per metus apsilanko apie 17 tūkst. lankytojų, skaito virš 600 skaitytojų, surengta 56 renginiai.

Mokslininkai spėja, kad skaitymas teigiamai veikia mūsų smegenis, todėl ir gyvenimo trukmė ilgėja. O šie mūsų skaitytojai tikriausiai sulauks ir šimto metų: Rima Kriptavičienė, Danguolė Kliminskienė, Albina Grambienė, Ona Surgautienė, Danguolė Ovčinikovienė ir dar daugelis kitų. Patiems geriausiems bibliotekos skaitytojams – Onutei Juozapavičienei, Vitai Vitkauskienei, Marytei Ivanauskienei padėkos diplomus įteikė Alytaus r. savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas. Buvo pasveikinti „Vasaros skaitymo iššūkio“ nugalėtojai: Raimonda Šilalienė, Vita Vitkauskienė, Inga Jakimavičiūtė. Prizai už meilę knygai įteikti: Marijonai Gavelienei, Linai Smilgienei. Visad pasiruošę padėti – Zofija Stanionytė, Onutė Marčiukonienė.

Popietės metu pristatyta Aldonos Sabonytės-Kazlauskienės knyga „Džiaugsmo ir skausmo ašara“. Klausėmės dainų, atliekamų Alytaus kultūros centro Daugų skyriaus dueto Ilonos Zapolskienės su dukra Gabija ir ansamblio „Suvingio banga“ dainininkių (vad. Stasė Maževičienė). Šoko Daugų Vlado Mirono gimnazijos merginos, vadovė Alvyra Mikailionienė. Gimnazijos direktorius Almantas Jakimavičius, pritardamas akcijai „Knygų Kalėdos“, padovanojo bibliotekai knygų.

Lietuviškas žodis ir knyga, knyga ir biblioteka – nėra geresnės sekos, kurią galėtume pritaikyti šiai dienai. Tegul biblioteka vilioja seną ir jauną savo žinių šviesa, tegul neaplenkia nė vieno čia atėjusio sėkmė ir noras augti ir tobulėti. Tegul gyvuoja dar dešimtmečius ir šimtmečius, kaip visų mūsų sąžiningo darbo ir pagarbos skaitytojui simbolis. Tegul kiekvienas iš mūsų pasako: už viską, kas manyje gera, aš dėkingas knygai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė