Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Verebiejų bibliotekoje buvo pinami Advento vainikai

Spausdinti

Ilgai svarsčiau, kokį įdomesnį užsiėmimą sugalvoti suaugusiems bibliotekos lankytojams, nes jie lyg ir lieka nuskriausti, kadangi vaikams bibliotekoje gana dažnai organizuoju įvairias kūrybines popietes. Ir pamaniau, jog būtų labai įdomu ir naudinga pakviesti vietos bendruomenės narius pinti Advento vainikų.

Žinia, jau šį pirmąjį gruodžio sekmadienį prasidėjo Adventas, tad tradiciškai turėtume uždegti pirmąją Advento vainiko žvakelę. Ir štai gruodžio 2-ąją dieną Verebiejų bibliotekoje susirinkome pinti Advento vainikų. Į svečius pakviečiau Alytaus neįgaliųjų užimtumo dienos centro būrelio vadovę floristę Astą Zataveckienę, kuri nepasididžiavo ir atvyko į savo gimtąjį kaimą pasidalinti patirtimi.

Ji mums suteikė daug naudingų žinių: kaip pinti vainiką, kaip jį dekoruoti, koks turėtų būti tradicinis vainikas. Minčių, kaip jį dekoruoti, kilo pačių įvairiausių, bet galiausiai nutarėme pinti ne tik Advento, bet ir Kalėdų vainikus. Esame labai dėkingos A. Zataveckienei už suteiktas žinias ir nekantriai laukiam kitų susitikimų. O mūsų darbų rezultatai jau puošia pynėjų namus, o jūs galite juos matyti šiose nuotraukose.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė