Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Pepė ir jos draugai…“ /Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Miroslavo bibliotekoje/

Spausdinti

Lapkričio 13-19 d. vyko XXI-oji Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Jau dvidešimtą kartą šioje skaitymo šventėje dalyvauja ir Lietuvos skaitytojai. Šių metų akcijos tema – „Šiaurės salos“. Taip jau sutapo, kad su bibliotekų savaite minimos ir populiarios vaikų rašytojos Astridos Lidgren 110-osios gimimo metinės.

Mylimiausiai vaikų rašytojai Astridai Lindgren šių metų rudenį būtų sukakę 110 metų. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Miroslavo filialo vyresnioji bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė, bendradarbiaujant su kolegėmis ir gimnazijos pradinių klasių mokytojomis, organizavo rytmetį, į kurį sukvietė Miroslavo gimnazijos pradinių klasių mokinius paminėti garsios švedų rašytojos metines, susitikti su jos knygų herojais bei prisiminti jos kūrinius.

2 klasės mokiniai su mokytoja Aurelija Kuncevičiene ir 4 klasės mokiniai su mokytoja Laimute Gražuliene visą mėnesį skaitė Šiaurės šalių rašytojų knygas, jas apibendrino ir net sukūrė patinkančių šalių vėliavas. Mokytojų Astos Dvareckienės ir Angelės Narkunienės auklėtiniai aktyviai dalyvavo personažų piešime ir labirintų rungtyje. Knygų herojai susitiko ir su pačiais mažiausiais – ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikučiais, kartu padainavo, pažaidė ir įsiamžino fotonuotraukose.

Su gausiai susirinkusiais vaikais apie Šiaurės šalis, jų rašytojus bei jų knygas kalbėjo bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė. Atvykę vaikų mėgstami knygų personažai: Pepė Ilgakojinė (Ūdrijos filialo bibliotekininkė Rita Karpičienė), Princesė (Krokialaukio bibliotekos darbuotoja Jolita Vaičiulienė), Raganaitė (Santaikos bibliotekininkė Laima Petkevičienė), Karlsonas (Kumečių filialo darbuotoja Nijolė Pocevičienė) ir Mažylis (Radžiūnų bibliotekininkė Irena Kuncevičienė) vaikus pralinksmino ir įtraukė į rungčių maratoną.

Paklausę garsiai skaitomų ištraukų iš „Pepės Ilgakojinės“, vaikai ėmėsi įvairių užduočių: vieni piešė, kiti klaidžiojo labirintuose, vyresnieji sprendė kryžiažodžius ir galvosūkius. Vaikai buvo nustebinti ir laimingi, sutikę tiek gražių personažų.

Pepė Ilgakojinė visus priėmė laive su baltomis burėmis ir kapitono tilteliu. Ten buvo ir senas lagaminas, pilnas knygų, ir neįprastas gaublys su Šiaurės šalių vėliavomis. Kadangi lapkričio 16-oji, kuomet ir vyko šis renginys – Tarptautinė tolerancijos diena, tai pas vaikus atplaukė ir laivelis „Tolerancija“, kurį sukonstravo Miroslavo gimnazijos technologijų mokytojas Saulius Gudaitis su auklėtiniais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė