Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Lobio paieškos Ūdrijos bibliotekoje

Spausdinti

2017 m. Šiaurės šalių bibliotekų savaitė kvietė vaikus, jaunimą ir suaugusiuosius pakeliauti po salas Šiaurės šalyse. Norėdami susieti šią temą su suomių rašytojų literatūra, Ūdrijos bibliotekoje su pradinių klasių mokiniais skaitėme M. Kuno knygos „Lobių sala” ištrauką.

Knyga parašyta pagal garsią Roberto Luiso Stivensono istoriją apie jūrų piratus. Knygoje apstu pavojingų jūrų piratų, nuotykių troškimo ir azartiškos aukso ir deimantų paieškos. Visą įspūdingą, pavojingą kelionę sustiprino rodomos skaidrės, parengtos knygos teksto skaitymui.

Vėliau visi prisiminėme puikią švedų vaikų rašytoją Astridą Lindgren. Buvo parengta parodėlė, kurioje mokiniai galėjo susipažinti su rašytojos biografija, populiariausiais kūriniais. Pradinių klasių mokiniai dalyvavo konkurse „Linksmai šypsokimės vaikystei“. Čia buvo galima sutikti įvairius personažus: Pepę Ilgakojinę, Karlsoną ir Mažylį, Jaunuosius Piratus ir kt.

Visi šventės dalyviai, gavę nuorodas, pasklido po mokyklos erdves, ieškodami paslėpto lobio. Surastą lobį pavyko pasidalinti gana taikiai, todėl mokiniai su entuziazmu lauks kitų pažinčių su suomių rašytojų kūriniais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Karpičienė