Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pažintis su stalo žaidimais Verebiejų bibliotekoje

Spausdinti

Niūrią ir lietingą spalio 14-tą dieną Verebiejų bibliotekoje rinkosi jaunieji bibliotekos lankytojai, kur susipažino su bibliotekoje apsigyvenusiais stalo žaidimais. Šį kartą jaunimą pakviečiau išmėginti stalo žaidimus „Alias“ arba „Pasakyk kitaip“.

Šio stalo žaidimo esmė – kitiems žaidėjams apibūdinti kortelėje parašytą žodį taip, kad šie jį atspėtų. Žaidimas „Lietuva“ – linksmas klausimų apie Lietuvą žaidimas vaikams, kuriame 1500 skirtingų kategorijų klausimų, apimančių muziką, sportą, geografiją, kultūrą bei gamtą. Vėliau vaikai susipažino su populiariausiu pasaulyje žaidimu „Scrabble“. Tai žavus, įdomus ir užkrečiantis laisvalaikio žaidimas, praturtinantis kiekvieno žmogaus žodyną, ugdantis bendrus gramatikos įgūdžius, mokantis planuoti, dirbti komandoje, lavinantis atmintį ir mąstymą.

Nors jaunimas pripažino, jog tokiu oru jiems nesinori kelti kojos iš namų ir sunku mąstyti, įsibėgėjus stalo žaidimų turnyrui, juos apėmė entuziazmas ir išryškėjo lyderiai. Taigi „Scrabble“ žaidime nepralenkiamas buvo Mantas, išradingiausia „Alias“ žaidėja Kamilė, o didžiausią žinių bagažą apie Lietuvą pademonstravo Brigita. Visi dalyviai džiaugėsi turiningai praleista popiete ir net nepastebėjo, kad atėjo vakaras ir jau laikas skirstytis namo. Tačiau niekas nenusiminė, nes mūsų biblioteka visada atvira lankytojams ir visuomet laukia jų sugrįžtant.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė