Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Spalvingoji rudens paletė“ Vankiškiuose

Spausdinti

„Miškuos ruduo
Jau iškabino vėliavas.
Ant jo šermukšniai –
Lyg ugnies lašai —
Dangus toks giedras ir gilus, ir mėlynas.
Išeina vasara.
Ir dega jos laužai,
Išmėtyti po visą plačią žemę.
Jų gintarinės liepsnos tykiai šlama“.
/Eugenijus Matuzevičius/

Tokiais poeto Eugenijaus Matuzevičiaus žodžiais spalio 6-ąją dieną Alytaus r. Vankiškių kaimo kultūros namuose renginį, „Spalvingoji rudens paletė“, skirtą Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai, pradėjo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vankiškių filialo vyresnioji bibliotekininkė Dalė Kočiūnė, kuri organizavo ir vedė šį renginį.

Gausiai į bendrystės renginį susirinkusi publika turėjo galimybę pasiklausyti dainininkės Agnės Petravičienės atliekamų dainų, pasižiūrėti smagių liaudiškų šokių, kuriuos šoko Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo skyriaus liaudiškų šokių kolektyvas „Svirtis“( vad. I. Norkūnienė, choreografė R. Jeneliūnienė).

Meninėje renginio programoje dalyvavo: grupė „Tuoj“ iš Santaikos , grupė „Bent“ iš Alytaus, vokalinė-instrumentinė grupė „Dzūkijos aidas“ iš Alytaus (vad. R. ir A. Tamašauskai), trio „Žolynų sakmė“ iš Talokių (vad. D. Kašelionienė), Alytaus m. senjorų klubo ansamblis „Pavakarys“ (vad. R ir A. Tamašauskai), Baltijos cirko artistas Andrius Kundrotas, Alytaus Dzūkijos cirko studijos artistės Gabija Glebutė ir Austėja Čeberakaitė, jaunieji muzikantai Lukas Pikalauskas ir Audrius Kričena.

Kad rudens vakarai taip neprailgtų, Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė Dalė ir kultūros darbuotojas Edvinas subūrė Vankiškių kaimo kapelą „Spindulys“. Žiūrovai kapelos pasirodymą įvertino gausiais plojimais.

Taip pat Vankiškių filialo bibliotekos patalpose buvo eksponuojama dailininkės Irinos Juškauskienės tapybos darbų paroda „Dangus“, sulaukusi didžiulio lankytojų dėmesio. Tad mums nepaprastai džiugu, jog Vankiškių biblioteka tampa kultūrinės traukos objektu.

Renginyje dalyvavo ir garbingi svečiai: Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas Sergejus Riabininas, Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Eglė Sereičikienė, UAB „Dzūkų baldai“ generalinis direktorius Kęstutis Baranauskas, Miroslavo seniūnas Vytautas Sinkevičius, įstaigų, įmonių, bendruomenių, organizacijų vadovai ir atstovai bei kiti svečiai.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pasveikino susirinkusius su Tarptautine pagyvenusių žmonių diena, su nuimtu derliumi, pasidžiaugė, jog po daugelio metų Vankiškiai vėl šurmuliuoja, kad salė pilna žiūrovų ir besišypsančių veidų, jog žmonės nėra abejingi kultūrai, gausiai susirinko pasižiūrėti meno kolektyvų ir pabendrauti.

Meras pagyrė organizatorius už šaunų bendrystės renginį „Spalvingoji rudens paletė“. Renginio metu buvo apdovanoti ir geriausi Vankiškių filialo skaitytojai. Jiems padėkas ir dovanas įteikė Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas.

Renginio metu vedančioji pabrėžė, jog visi darbai yra geri, jeigu jie padaryti iš širdies, su žmogaus meile ir gerumu, jeigu džiugina ne tik save, bet ir kitus. Anot jos, šis bendrystės renginys nebūtų toks gražus ir šiltas, jei prie jo įgyvendinimo nebūtų prisidėjusi Alytaus rajono savivaldybė.

Taip pat nuoširdžiai buvo padėkota Alytaus rajono savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui, Aidos ir Donato Turčinavičių „Kebabinei“, Vidai Bartkevičienei ir Anicetui Poškui, Česlovui Rudžianskui, Aldonai Kelminskienei, Bronei Vizbarienei, Vidai Simanavičienei, Aurelijai Kuncevičienei, Redai Kančienei, Vytautui Muliuoliui.

Padėkų sulaukė ir renginio partneriai: Alytaus rajono Miroslavo seniūnijos Vankiškių k. seniūnaitė Rūta Marcinkevičienė, Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo skyriaus Vankiškių filialo darbuotojas Edvinas Zaleckas ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė.

Dėkojame ir informaciniams rėmėjams: laikraščiui „Alytaus naujienos“, naujienų portalui Danielius.net, Kęstučiui Krivui.

Po šventinės programos visi rinkosi prie gausiai rudens vaišėmis nukloto stalo, kur buvo renkamas įdomiausias rudens patiekalas. Buvo sunku išrinkti tarp gausybės patiekalų patį netikėčiausią, nes išradingumo dalyvaujantiems tikrai netrūko. Tačiau kaip visada nugalėjo draugystė. Juk spalvingoji rudens paletė – tai ne tik spalvų gama, tai apmąstymų, naujų darbų ir susitikimų, naujos draugystės pradžia.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo informacija