Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rugsėjo sulaukus…

Spausdinti

Su rugsėju ateina spalvų mozaika. Mažiesiems ji atneša naujų iššūkių, potyrių ir žinių troškimą. O kad jų sėkmingai įgytum, pirma turi pažinti knygą ir jos namus – biblioteką.

Rugsėjo 17d. Miroslavo gimnazijos mažiausieji lydimi mokytojos A. Norkūniene apsilankė Alytaus rajono viešosios bibliotekos Miroslavo filiale. Vaikai susipažino su bibliotekos taisyklėmis ir tapo bibliotekos skaitytojais. Vyresnioji bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė vaikams pravedė viktoriną, domėjosi, kokia vaikiška literatūra ir kokie rašytojai yra patys mėgstamiausi.

Pirmokėliai labai aktyviai atsakinėjo į užduočių klausimus, o iš jų atsakymų buvo lengva suprasti, kurie yra skaitę arba klausę sekamų pasakų, o kurie ne. Aktyviausieji žinojo H. K. Anderseno ir K. Kubilinsko pasakas. Vėliau žaidėme žaidimą, kuriame vaikai turėjo įvardyti kokį nors daiktą, maisto produktą ar augalą, prasidedantį jų vardo pirmąja raide. Pirmokėlių mokytoja Angelė Norkūnienė vaikams leido pasiimti po knygelę iš bibliotekos ir paragino draugauti su biblioteka bei knygomis ir ateityje.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė