Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Ugnies sąšauka Miroslave

Spausdinti

Rugsėjo 20 d. Miroslave, ant Olakalnio kalno rinkosi žmonės į renginį, skirtą Piliakalnių metams paminėti. Į renginį pakvietė vyresn. bibliotekininkės Nijolė Žiūkienė ir Dalė Kočiūnė kartu su Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo skyriaus folkloro ansambliu „Slabadėlė“ (vad. Irena Norkūnienė) ir Alytaus miesto bendruomenės centro senjorų klubo ansambliu „Pavakarys“ (vad. Regina ir Alvydas Tamašauskai).

Susirinkusieji dainavo liaudiškas dainas, susipažino su piliakalnių legendomis. Simbolizuojančiame saulę rate buvo uždegti fakelai ir prisimintas Saulės mūšis prieš germanus. Atėjus vakarui, visi dalyviai susitiko Miroslavo kultūros namuose ir pratęsė pažintinę-istorinę kelionę po Miroslavo seniūnijoje esančius piliakalnius su Alytaus rajono tarybos nariu, visuomenės veikėju Jonu Juravičiumi. Sužinojome daug ir įdomios informacijos apie saugomus ir į saugomų objektų sąrašą neįrašytus piliakalnius.

Artėjant rugsėjo 22 d., minimai Baltų vienybės dienai, su pasididžiavimu prisiminėme, kad šiandienos baltų kalbomis, kurios yra vienos archajiškiausių indoeuropietiškoje šeimoje, pasaulyje tebekalba tik latviai ir lietuviai. Taip pat rugsėjo 22 d. ir rudens lygiadienis, kai saulė pamažu nuo mūsų nusisuka. Bet, žibant ugnelėms ir skambant ansamblių melodingoms dainoms, visų nuotaika buvo pakili.

Bibliotekininkės Dalė Kočiūnė skaitė poeziją, o Nijolė Žiūkienė vedė viktoriną apie piliakalnių legendas, padavimus. Renginį savo piešiniais apie piliakalnius papuošė Miroslavo gimnazijos 4 kl. mokiniai (mokyt. Laima Gražulienė).

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė