Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Mes ateinam į knygų pasaulį

Spausdinti

Laikas lekia kaip vėjas – rodos, ką tik šventėme rugsėjo 1-ją, o jau mėnuo į pabaigą beeinąs. Tad ir vėl atėjo laikas su naujais mokinukais susipažinti ir juos su biblioteka supažindinti.

Rugsėjo 19 d., lydimi mokytojos Astos Šarkelienės, į biblioteką atkeliavo ne tik pirmokai, bet ir visi pradinukai, lankantys pailgintą grupę. 2-4 klasės mokiniai jau tikri skaitytojai – jie nuskubėjo rinktis knygelių. Na, o pirmokai Austėja, Arnas, Danielius ir nauja mokinukė trečiokė Aušrinė pasiliko susipažinti su bibliotekininke ir su bibliotekos taisyklėmis. Bet čia jokio vargo nebuvo, nes Danielius su vyresniu broliuku jau pora metų lankosi mūsų bibliotekoje, Arnas su mamyte į Vaisodžių biblioteką dažnai užsuka, o Aušrinė iki šiol buvo nuolatinė Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos skaitytoja. Tik Austėjai teko paaiškinti, kad knygeles iš bibliotekos galima tik pasiskolinti, o po nustatyto laiko tenka grąžinti. Tada jau ėjome prie knygų lentynų, kur sudėtos knygutės mažiausiems, o kur šiek tiek vyresniems, ir visi išsirinko po knygelę. Tad, dideliam mano džiaugsmui, biblioteka pasipildė trimis naujais skaitytojais.

Šį kartą vaikai bibliotekoje pasisvečiavo tik pusvalandį, nes… mokytoja buvo suplanavusi kitokios veiklos. Todėl sutarėme, kad kitą savaitę susitiksime ilgesniam laikui. Vėliau vaikai apžiūrėjo „Vasaros su knyga“ užsiėmimų metu padarytus darbelius bei nuotraukų parodą „Vasara bibliotekoje“, o pasižiūrėję ir patys panoro ką nors gražaus pasigaminti.

Tą pačią dieną bibliotekoje vyko ir rimtesni darbai: su vyresniųjų klasių mokiniais ruošėmės Baltų vienybės dienai – gaminome šiaudines skulptūras, vaizduojančias baltų simbolius. Dešimtokai, nors tik keturiese, porą ženklų – „vėžiuką“ ir „žirgelį“ – šiaudais aprišo. Po jų darbavosi 6-8 klasių mokiniai: jiems teko vieną, bet didelį ženklą – Gyvybės medį arba „roželę“ – įveikti. Būryje darbuotis buvo smagu, nors kartais vieni kitiems gal truputį ir trukdė. Svarbiausia – darbas atliktas.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė