Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

2017-ųjų vasara Punios bibliotekoje

Spausdinti

Štai prabėgo dar viena vasara – „Vasara su knyga“. Punios bibliotekoje įvyko devyni susitikimai su vaikais: birželį – du (apie juos jau rašiau), liepą – trys, rugpjūtį – keturi. Kaip ir pridera, pagal renginių pavadinimą, kiekvieną susitikimą pradėdavome garsiniu knygelės skaitymu. Na, o po to kurdavome įvairius rankdarbius, piešdavome, žaisdavome stalo ir judriuosius žaidimus. Jei tik šviesdavo saulutė, bėgdavome pažaisti į lauką – juk šie metai paskelbti Sporto metais.

Šiemet Punia – mažoji Lietuvos kultūros sostinė, čia vyksta daugybė renginių. Tad ir mes su vaikais stengėmės prisijungti: gaminome šventinę atributiką Valstybės dienai, piešėme himno giedojimą ant Punios piliakalnio, prisiminėme Pilėnų legendą, kalbėjomės apie Oninių papročius, dalyvavome seniūnijos sporto šventėje.

Dažname užsiėmime gaminome darbelius iš įvairių buitinių atliekų: tualetinio popieriaus ritinėlių, nenaudojamų kompaktinių diskų, saldainių dėžučių, skardinių nuo konservuotų produktų, plastikinių butelių kamštelių. Taip gimė įvairūs vabalai ir drugeliai, trimačiai paveikslai, o iš skardinių – kuo puikiausios pieštukinės. Taip stengiausi vaikams parodyti, kad neskubėtų išmesti nenaudojamų daiktų, bet pasitelktų savo fantaziją ir prikeltų juos antram gyvenimui. Tuo pačiu ir pratintųsi rūšiuoti atliekas, taikyti kasdieniniame gyvenime aplinkai draugiškesnio gyvenimo būdo principus.

Keletą vaikų sudomino ir Apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos organizuotas „Skaitymo iššūkis“. Pabandyti nusprendė penki jaunieji skaitytojai, tačiau įveikė tik trys – būtent tie, kurie aktyviai lankė užsiėmimus bibliotekoje. Tai antrokas Povilas Šleinota bei šeštokės Ieva Žiūkaitė ir Emilija Šmitaitė.

Nenorėdama atsilikti nuo jaunosios kartos, vasaros „Skaitymo iššūkį“ įveikiau ir aš. Na, o Punios mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Alma Davidavičienė iššūkį įveikė net du kartus ir dar keletą knygų papildomai perskaitė.

Dvyliktokė Rytenė Morkūnaitė, įveikusi iššūkį jau rugpjūčio pradžioje, sako: „Skaityti aš mėgstu ir skaitau daug, tačiau dažniausiai tik man patinkančio žanro knygas. O šis „Skaitymo iššūkis“ atkreipė mano dėmesį į tas knygas, kurių pati tikriausiai nebūčiau pasirinkusi skaityti. Ir šios knygos yra geriausias mano šios vasaros atradimas. Labai džiaugiuosi šiuo iššūkiu.“

Džiaugiuosi ir aš turiningai praleista vasara.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė