Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Garsiniai skaitymai Mergalaukio bibliotekoje „Skaityti kartu – smagu“

Spausdinti

Rugpjūčio 26 d. Mergalaukio bibliotekoje vyko garsiniai skaitymai „Skaityti kartu – smagu“. Rengdami šiuos skaitymus mes prisijungėme prie dar birželio mėnesį prasidėjusios akcijos „Vasaros skaitymo iššūkis“. Tokioje gražioje vietoje, kur čia pat ošia medžiai, liejasi paukščių giesmės, tvyro vasaros kvapai ir visokių vabalėlių zirzenimai, malonu ir gera skaityti knygas.

Bibliotekininkė Sigutė Karčiauskienė su vaikais kalbėjo apie skaitymo naudą, pabrėžė, kodėl reikia skaityti knygas. Vaikai nuoširdžiai dalijosi savo mintimis, kodėl jie skaito, kas jiems yra skaitymas. Vieniems tai – laisvalaikio pramoga, poilsis, ar panirimas į kitą pasaulį, kitiems – puikus būdas užmigti bei nepamainoma mokymosi priemonė. Bibliotekininkė supažindino visus su naujai gautomis knygomis ir paskatino jas ateityje perskaityti.

Pasidaliję gražiomis mintimis apie skaitymo naudą, kiekvienas išsirinko labiausiai jiems patikusią knygą ir pasiruošė garsiai perskaityti jos ištrauką. Visi stengėsi skaityti aiškiai ir raiškiai. Po to aptarinėjo, kurio paskaitytas kūrinys buvo įdomiausias. Vaikams patiko garsiai skaityti, nes tokiu būdu jie geriau suvokia bei įsimena perskaitytą tekstą. Išsirinkę naujų knygų ir palinkėję vieni kitiems puikios likusios vasaros, išsiskirstėme. Džiugu, kad vaikai aktyviai dalyvauja skaitymo akcijoje ir noriai skaito knygas. Popietė prabėgo šiltai ir linksmai.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė