Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šeimų šventėje Punioje dalyvavo ir rajono viešoji biblioteka

Spausdinti

Penktadienį Punia skambėjo nuo vaikų klegesio ir juoko. Čia jau 12 kartą vyko savivaldybės organizuojama šventė, skirta rajono gausioms šeimoms, į kurią atvyko daugiau kaip 100 daugiavaikių ir globėjų šeimų. Linksmi knygų personažai pasitiko visus šventės dalyvius burbulų lietumi ir lydėjo juos iki spalvingos staigmenų karietos.

Mažieji šventės dalyviai buvo kviečiami apsilankyti ir Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kiemelyje. Čia buvo galima rasti įvairių kūrybinių užduotėlių ir įdomių žaidimų. Vaikų laukė pažintis su  Selemono Paltanavičiaus knyga „Maži ežiuko sapnai“ bei jos pagrindiniu herojumi ežiuku. Jie galėjo spalvinti norimą personažą, dėlioti knygų pavadinimų dėliones, ieškoti teisingo takelio į biblioteką, vaišintis vasaros gėrybėmis.

Tėveliai, norintys pasitikrinti savo žinias, galėjo užpildyti anketą apie pirmąją lietuvišką knygą. Mažuosius šventės dalyvius linksmino kapitonas Flintas, netrūko nei smagių dainų, nei pokštų ar prizų. Rajono šeimoms savivaldybė padovanojo saldžių ir praktiškų dovanų.

Nuo pat ryto Punioje – mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje – vyko šiaudinių skulptūrų pleneras ir bendruomenių sąskrydis. Alytaus rajono vietos veiklos grupė tėvus pakvietė į susitikimą su gamtininku Selemonu Paltanavičiumi. Šventės metu buvo galima aplankyti Alytaus rajono ir Nemuno kilpų regioninio parko bendruomenių kiemeliuose, veikė bendruomenių lauko virtuvės, tad buvo galima įsigyti įvairių užkandžių ir patiekalų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija
Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija