Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vasara – vestuvių metas

Spausdinti

Sakoma, kad vestuvės – smagiausia pramoga, o vasara – pramogų metas, todėl nekeista, jog daugelis žmonių vestuves dažniausiai rengia vasarą. Vestuvių tradicijos ir papročiai priklauso nuo kultūros, tautos tikėjimo, socialinio luomo. Senovės lietuvių gyvenime vestuvės buvo vienas pagrindinių žmogaus gyvenimo virsmų.

Kokios jos buvo – ilgos, storos, linksmos, o gal liūdnos lietuviškos vestuvės? Kokia buvo toji išskirtinė diena kiekvienam mūsų? Daugeliui tai buvo pati gražiausia ir įsimintiniausia šventė, tad kodėl gi nepasidalijus tomis vestuvių akimirkomis su kitais?

Tuo tikslu Daugų bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Valė Remeikienė ir surengė vestuvinių nuotraukų parodą, kuriose dar visi jauni, gražūs ir laimingi. Šiandieną jie jau seneliai ir močiutės, o daugelio jų, deja, tarp mūsų jau nėra. Liko tik įamžintos šypsenos jų giedruose veiduose, džiuginančios parodos lankytojus.

Seniausia šioje parodoje – 1937-ųjų metų vestuvinė nuotrauka. Popietėje pirmą kartą dalyvavo Daugų seniūnijos seniūnė Irma Kašėtienė, kurią pasveikinome su naujomis pareigomis ir palinkėjome stiprybės bei susikalbėjimo su seniūnijos žmonėmis. O visiems daugiškiams linkime, kad būtų kuo daugiau vestuvių ir, žinoma, nuotraukų, kurias po daugelio metų galėtų parodyti jau mūsų anūkai ar proanūkiai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė