Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Harmoningo gyvenimo paslaptys Kumečiuose

Spausdinti

„Puikioji liepa… primena ratuotų bitelių dūzgimą ir geltono kaip saulė kremo kvapą ” – tai ištrauka iš Sarah Ban Breathnach knygos „Paprasta pilnatvė”. Tačiau šių metų liepa neprimena minėtosios knygoje.

Septintąjį „Harmoningas gyvenimas“ renginį, kuris turėjo vykti prie Kaukų piliakalnio, išgąsdinti lietaus ir žaibų, perkėlėme į Kumečių mokyklos fojė.

Airių patarlė moko: „Vienas geras dalykas, kurį turi dabar, vertesnis už du gerus dalykus praeityje ar tris gerus dalykus, kurių galbūt niekada nesulauksi“. Šią ir daugelį kitų ištraukų iš knygos „Paprasta pilnatvė” skaitė į renginį susirinkusieji. Knyga keliavo iš rankų į rankas, tarsi mažas stebuklas, žadantis vien gėrį ir harmoniją. Kanklėmis, vienu iš seniausių styginių lietuvių liaudies instrumentų, skaidrius ir švelnius muzikinius kūrinius dovanojo Miroslavo kultūros namų vadovė Irena Norkūnienė ir Laima Kuzabavičienė. Justino Marcinkevičiaus poeziją skaitė Santaikos kultūros namų vadovė Rasa Navakauskienė, gitaros garsus ir nuostabias dainas atliko Juozas Kavaliauskas. Neskubėjome namo: gurkšnojome kvapnias žolelių arbatas, vaišinomės Laimutės Krušnienės, Virginijos ir Vidimanto Pocevičių namuose keptais pyragais. Visi renginio dalyviai į namus išsinešė „GERO GYVENIMO“ paslaptis, kuriomis dalinamės ir su Jumis:

  • kad ir kas nutiktų, dirbk kuo uoliausiai;
  • siek vidinės taikos su pačiu savimi;
  • susirask mėgstamą darbą;
  • susikurk paprastas gyvenimo sąlygas: namus, maistą, drabužius, atsikratyk netvarkos;
  • fiziškai mankštinkis, sunkiai dirbdama, prižiūrėdama sodą arba eidama pasivaikščioti;
  • nesijaudink: gyvenk tik šia diena;
  • kiekvieną dieną kuo nors dalykis su kitais; jei gyveni vienas, parašyk kam nors; atiduok kokį daiktą; kam nors pagelbėk;
  • atrask laiko grožėtis gyvenimu ir pasauliu; kiekviena proga stenkis pastebėti, koks gyvenimas juokingas.
  • stebėk, kaip visi daiktai gyvena vieną gyvenimą;
  • būkit švelnūs gyviems padarams (ištrauka iš knygos Sarah Ban Breathnach „Paprasta pilnatvė”).

Nė trupučio neabejojame, kad jei kiekvieną dieną ne tik apmąstysime šiuos patarimus, bet ir laikysimės jų, suvoksime, kad gerasis gyvenimas tikrai jau atėjo pas mus, pajusime paprastą gyvenimo pilnatvę ir harmoniją.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių  filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė