Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vaikų kūrybos ir saviraiškos popietės „Eilinę dieną rojuj…” Kančėnuose

Spausdinti

Eilinę dieną lijo… Bet atostogos kaime ir grynas oras vis tiek yra rojus! Ir laisvė. Laisvė bėgioti, šėlti, kurti, mąstyti, skaityti, pažinti… Ir poilsiauti kaime tikrai nėra nuobodu! Kai vasaroti čia suvažiuoja margas būrys įvairaus amžiaus poilsiautojų, veriasi nauja bendravimo erdvė. Tame margume būtinai atsiranda ir įvairių talentų bei „perliukų“, kurie stebina, žavi, džiugina… Ne vieną įkvepia ir savyje paieškoti neeilinių sugebėjimų, išreikšti save savaip…

Jau gražia tradicija tampa eilinėmis (ar neeilinėmis) progomis susiburti visiems pievelėje (ar pavėsinėje) prie bibliotekos (ar bendruomenės) ir jaukiai praleisti laiką. Birželį čia skaitėme naujas knygas, vėl susitikome su mėgstamais vaikų literatūros herojais ir personažais, priėmėme šios vasaros Skaitymo iššūkį.

O liepą pasitikome sportuodami. 2017-ieji metai paskelbti Sporto metais. Alytaus Volungės pagrindinės mokyklos aštuntokė Sandra Zalieckaitė, atostogaujanti kaime pas senelius, subūrė gražų būrelį bendraminčių ir parengė aerobinės gimnastikos programą, vertą ne tik pievelės, bet ir tikros scenos. Savo lankstumu, grakštumu, muzikalumu, fizine ištverme mus žavėjo Urtė Cibulskaitė iš Vilniaus, Augustė Kairytė iš Butrimonių, Karolina Piliponytė bei Elsinta Koružaitė iš Kančėnų.

Tą dieną buvo daug judesio, nes sportuoti vaikai tikrai mėgsta. O kai jau išalkome, visi vaišinomės bendruomenės namų krosnyje iškepta pica.

Dėkojame:

 Monikai Ražanauskienei, Kančėnų kaimo bendruomenės „Dėmesio centras“ pirmininkei už nuoširdžią pagalbą visuomet ir gražią padėkos kalbą renginio metu.

Airidui Cibulskui, Vilniaus Televizijos bokšto restorano „Paukščių takas“ barmenui, už parengiamuosius šventės darbus ir picos kepimą!

                                                                              Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kančėnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Mikuckienė