Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rytmetis „Laisvalaikis kitaip…” Mergalaukio bibliotekoje

Spausdinti

Birželio 30 d. Mergalaukio bibliotekoje lankėsi Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės Jolanta Jakubauskienė ir Aušrinė Galkevičienė, kurios Mergalaukio bendruomenės vaikus ir jaunuolius kvietė laisvalaikį leisti kitaip, mokė žaisti naujus, visame pasaulyje žinomus, stalo žaidimus: ,,Notre Dame“, ,,Tik Tak“, ,,Bumm“, ,,Quoridor“ ir ,,Halli Cups“.

Stalo žaidimai – ne tik smagus užsiėmimas, bet ir veikla visai šeimai. Didžiausia stalo žaidimų nauda – tai bendravimas bei kokybiškas laiko praleidimas su šeima, draugais, bendraminčiais. Stalo žaidimai lavina gebėjimą susikaupti, kantrybę bei atkaklumą, moko spręsti iškilusias problemas. Vaikai, žaisdami žaidimą ,,Notre Dame“, tampa įtakingais XIV a. pabaigos Paryžiaus gyventojais. Šio miestelio kvartaluose jie kovoja, siekdami asmeninės gerovės ir pripažinimo. Kiekvienas didikas su savo patikėtiniu užima miesto kvartalus ir stengiasi, sumaniai pasirinkdamas savo veiksmus, gauti kuo daugiau prestižo taškų. ,,Tik Tak Bumm“ – linksmas žodžių žaidimas, kuris lavina greitesnį mąstymą. Quoridor Mini“ – loginis, ,,suktas“ ir įdomus žaidimas. Jo tikslas – pervesti savo figūrėlę į kitą lentos pusę. ,,Halli Cups“ –  veiksmas, greitis, pastabumas ir reakcija šiame žaidime neatskiriami.

Visą priešpietį keliavome stalo žaidimų takais.

Žaisdami visi patyrė daug teigiamų emocijų, gavo galimybę pažinti save, pabendrauti su savo draugais. Skirstytis žaidimo dalyviai nenorėjo. Jie suvokė, kad laisvalaikį ir atostogas galima leisti ne tik prie kompiuterio, su telefonu rankoje, bet įdomiai, linksmai, gyvai bendraujant ir bendradarbiaujant.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė